| MineIsLikeABridge a întrebat:

Ce este cannelloni?

Răspuns Câştigător
| spxinsane a răspuns:

Fâşii de paste rulate (ca un tub... :) )
După ce sunt fierte se umplu cu diverse sosuri/carne
Sunt multe reţete.

http://www.107.it/......elloni.jpg

http://www.retete-online.ro/_files/File/Cannelloni.jpg

O zi plăcută

2 răspunsuri:
| xCatastrophe a răspuns:

Este o mancare italieneasca cu carne sau cu branza sau cu spanac. Este un fel de rulou ca sa zic asa. thinking

caramela
| caramela a răspuns:

Buna seara! Cannelloni sunt niste tuburi marisoare din aluat de taitei. Au cam 10 cm lungime si 2 cm in diametruhappy uite si o reteta daca vrei...
Ingrediente:
- o cutie cannelloni (cca 18 bucati)
- 300g carne tocata de vita
- 2 cepe mijlocii
- 3-4 catei usturoi
- 2 conserve de cubulete de rosii in bulion
- sare, piper
- 400g cascaval
- ulei
- Sosul bechamel:
100g unt
100g faina alba
1l lapte
sare si piper macinat

Mod de preparare:
Pentru sos: topim untul, adaugam faina si amestecam bine cu telul, ca sa nu faca cocoloase. Adaugam laptele, putin cate putin pana cand compozitia are consistenta unui sos subtire. Potrivim de sare si piper si luam de pe foc.

Intr-o alta cratita calim o ceapa si usturoiul tocate in putin ulei, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se caleasca la foc mic, amestecnad mereu. Cand este gata, adaugam o conserva de cubulete de rosii in bulion si mai lasam pe foc vreo 10 minute.
Se pune cealalta ceapa in putin ulei la calit, se adauga cealalta conserva de cubulete de rosii, se potriveste de gust cu sare si piper. Se lasa la fiert 10-15 minute.

Intr-o tava punem tuburile de cannelloni in picioare. Le umplem cu compozitia cu carne si le asezam apoi culcate. Operatiunea de umplere a tuburilor este foarte dificila, insa cu ajutorul unei lingutite mici si cu multa rabdare, le dati de cap happy. Sa lasati loc intre ele pentru ca se extind. Turnam o parte din sosul bechamel peste ele, apoi sosul de rosii, deasupra iar sos bechamel. Pe deasupra se pun felii de cascaval. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) cam 40 minute.
Este foarte buna atat calda, cat si rece. Rece se taie mai frumos happy
Pofta buna!