| sopranaCadaverica a întrebat:

Ce tip de faina trebuie sa cumpar pentru a pregati niste gogosi hiper-mega-pufoase si aerate? big grin
Pot folosi aceeasi faina si la chec?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Poti face si din faina 550, dar secretul este ca, faina trebuie cernuta prin sita, de 2 ori, sa ramana foarte aerisita. Cand faci aluatul, se strecoara incet din palma si se amesteca in continuu, pentruomogenizare.

Aaaa!
Cel mai important este ca trebuie facuti in muuuult ulei fierbinte (sa nu atinga gogosii fundul oalei), cu mare atentie la momentele cand le intorci si cand le scoti!

Pana ce reusesti, trebuie exersat mult!
Succes si pofta buna!

| sopranaCadaverica explică (pentru Bula):

Mersi mult pentru raspuns! Te mai intreb ceva… :p Uite, eu voiam sa umplu gogosile astea cu niste crema. Dar nu am seringa din aia speciala de cofetarie si nu stiu cu ce sa o inlocuiesc (fiindca am gasit doar foarte scumpe sad (. Ai idee? Sa folosesc un poche din punga de plastic?

| Bula a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Poti folosi chiar si o punga de nylon, la care coltul gaurit il legi pe o teava subtire (corpul unui pix subtire sau plai de plastic etc. gasesti. Crema trebuie sa fie mai subtire (dar nu prea), sa poata trece prin teava.

Totusi, daca gogosii sunt gata, unde bagi crema, acolo va potea si sa iasa.
E mai indicat sa pui crema in mijloc inainte de prajire.
(culmea este daca pui inghetata sau cub de gheata cu sirop de zmeura inauntru happy )

| goblinuldansatordincalcaie a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Eu nu le umplu cu seringa sau altceva, fac doar o taietura si bag cu lingurita gem sau crema de ciocolata sau budinca ori alte umpluturi. Nu ma complic cu alte ustensile... Fa doar o gaurica cu lingurita si umple-le. Bafta cu gogosile.

7 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Poti folosi faina 000, merge si la chec.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Aluatul sa il faci cu lapte 2/3 si 1/3 bere; o sa creasca si o sa devina ultra pufoase. succes

| goblinuldansatordincalcaie a răspuns:

Sunt multe retete video de gogosi, chiar astazi m-am uitat pe Youtube la ele... Unele retete sunt simple si nu e nevoie sa dospeasca aluatul, iar la altele trebuie sa il framanti bine. Iti las link-uri la cele pe care le-am vazut azi.
- Retetele Mihaelei : https://youtu.be/Bsa5EPbsa28
- Jamila cuisine {gogosi simple nedospite} https://youtu.be/TvkEZ4oE2q0. Cu sigurant vei gasi si mai multe. Bafta.

| sopranaCadaverica explică (pentru goblinuldansatordincalcaie):

Mersi de informatie dar daca mai citesti intrebarea...intrebam doar despre tipul de faina.