Poti face si din faina 550, dar secretul este ca, faina trebuie cernuta prin sita, de 2 ori, sa ramana foarte aerisita. Cand faci aluatul, se strecoara incet din palma si se amesteca in continuu, pentruomogenizare.
Aaaa!
Cel mai important este ca trebuie facuti in muuuult ulei fierbinte (sa nu atinga gogosii fundul oalei), cu mare atentie la momentele cand le intorci si cand le scoti!
Pana ce reusesti, trebuie exersat mult!
Succes si pofta buna!
Mersi mult pentru raspuns! Te mai intreb ceva… :p Uite, eu voiam sa umplu gogosile astea cu niste crema. Dar nu am seringa din aia speciala de cofetarie si nu stiu cu ce sa o inlocuiesc (fiindca am gasit doar foarte scumpe (. Ai idee? Sa folosesc un poche din punga de plastic?
Poti folosi chiar si o punga de nylon, la care coltul gaurit il legi pe o teava subtire (corpul unui pix subtire sau plai de plastic etc. gasesti. Crema trebuie sa fie mai subtire (dar nu prea), sa poata trece prin teava.
Totusi, daca gogosii sunt gata, unde bagi crema, acolo va potea si sa iasa.
E mai indicat sa pui crema in mijloc inainte de prajire.
(culmea este daca pui inghetata sau cub de gheata cu sirop de zmeura inauntru )
Eu nu le umplu cu seringa sau altceva, fac doar o taietura si bag cu lingurita gem sau crema de ciocolata sau budinca ori alte umpluturi. Nu ma complic cu alte ustensile... Fa doar o gaurica cu lingurita si umple-le. Bafta cu gogosile.
Aluatul sa il faci cu lapte 2/3 si 1/3 bere; o sa creasca si o sa devina ultra pufoase. succes
Sunt multe retete video de gogosi, chiar astazi m-am uitat pe Youtube la ele... Unele retete sunt simple si nu e nevoie sa dospeasca aluatul, iar la altele trebuie sa il framanti bine. Iti las link-uri la cele pe care le-am vazut azi.
- Retetele Mihaelei : https://youtu.be/Bsa5EPbsa28
- Jamila cuisine {gogosi simple nedospite} https://youtu.be/TvkEZ4oE2q0. Cu sigurant vei gasi si mai multe. Bafta.
Mersi de informatie dar daca mai citesti intrebarea...intrebam doar despre tipul de faina.
iuliana21 întreabă:
nVidiaGeforceGT întreabă:
Simona_8640 întreabă: