| razvan_3732 a întrebat:

Cine imi spune si mie o reteta de pizza delicioasa dar nu copiata de pe net si postata! Funda.

Răspuns Câştigător
| madyunik a răspuns:

big grin Reteta mea: Aluatul il fac simplu:dizolv drojdia in apa calduta si o torn peste faina(in care am aruncat si un praf de sare) apoi mai adaug putina apa, cat e nevoie si ulei.Eu pun destul de mult ulei, pentru ca sa iasa pufos aluatul, asa imi place.Framanti bine, astfel incat sa nu se prinda de degete.Il intinzi bine in tavita apoi adaugi ce-ti doresti! Eu de regula pun cascaval,taiat felii,apoi salam si cabanos taiate bucatele mici si feliute de rosii subtiri, sau masline sau bucatelke de ciupercute, etc.O pui la cuptor si dupa zece minute adaugi un ou sau 2(depinde cat e de mare pizza) zbatute bine si cu putin ketchup in el.De regula eu folosesc ketchup ca sos, il pun deasupra dupa ce e gata pizza.Eu am avut succes cu pizza mea.Bafta!

1 răspuns:
| Roxy_9585 a răspuns:

1. Intr-un lighenar, freaca drojdia cu putin zahar, apoi adauga 100 ml de lapte caldut si cca. 120 g de faina. Amesteca bine si lasa la cald, pana isti dubleaza volumul.
2.Adauga inca 50 ml de lapte un ou intreg, 30 g de unt topit, 250 g de faina si framanta cu mana. Lasa sa creasca din nou pana ce isi dubleaza volumul.
3.Pregateste umplutura : taie fideluta mezelurile, ardeiul si ciupaercile, feliaza carnatul si caleste-le impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand aluatul a credcut intinde o foaie de 3-4 m grosime si aseaz-o intr-o tava unsa cu margarina.
4. Pune sucul de rosii si adauga umplutura pregatita, branzeturile faramitate si maslinele.
5.Bate 2 oua cu 150 g smantana, o lingurita de faina si un praf de sare. Adauga totul peste pizza si da la cuptorul preincapzit, timp de 20-30 de minute.

Întrebări similare