anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Clorul omoară viermii? O rudă foarte intelectuală a scos din priză frigiderul pentru că eu am plecat de acasă și am rugat-o pe ea, dar nu a lăsat deschis, a închis ușa. Aparent înăuntru era rătăcită o lămâie. Între timp, lămâia s-a descompus și bănuiesc că a făcut musculițe. Acum când am ajuns și am deschis frigiderul avea pe ușă niște mici cochilii, tari. Bănuiesc că urmau a deveni viermișori dar am ajuns la timp să le închei ciclul. Am înlăturat toate acele chestiuțe și am spălat cu... cam tot ce aveam prin casă, de la Fairy la Dettol pulverizator. Și aveam și o soluție cu clor tot cu pulverizator cu care am dat.

Întrebarea este, în caz că au mai rămas astfel de cochilii în zone în care n-am ajuns să șterg, dar am pulverizat cu clor și toate cele. Se mai fac viermișori? Sau mor?
Mă gândeam să bag și frigiderul în priză că poate recele nu le priește

3 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Poate nu erau viermi, poate era doar mucegai mai întărit... Și dacă erau viermi, nu cred ca erau ei asa de tari sa reziste la atâtea soluții happy dar sa nu fi rămas după ceva ciuperci/microbi și când pui alimentele sa se altereze (la asta nu știu ce sfat să-ți dau).

| GdX a răspuns:

Speli cu detergent de vase pe urma cu otet si ai rezolvat treaba. Nu trebuie sa dai cu clor prin frigider pentru ca e toxic si acolo tii alimentele.

| Catalina990099 a răspuns:

Dezinfecteaza tot frigiderul ca sa fii sigura inainte de a-l băga în priza si dupa foloseste l normal. Dacă ai dat cu toate soluțiile alea nu cred ca au cum sa mai traiasca.