Simplu al pui in tigaia cu ulei bine incins pui un pic de sare peste ou si al lasi sa se friga, dar nu al frige ca pe carne, doar ai vazut cum face mama ta ochiuri.
Pui ulei intr-o tigaie (aprox. 100 ml sau cat sa aiba loc oul sa se prajeasca, sa pluteasca acolo), il pui la incalzit la foc potrivit si cand s-a incalzit pui ouale. Presari putina sare peste ele - cat iei cu degetul mare si degetul aratator. Daca iti plac moi, le lasi pana albusul se face alb, daca iti plac mai tari, poti folosi o lingura cu care sa pui ulei peste galbenus. Sunt gata cand galbenusul isi schimba culoarea - trece de la galben / portocaliu la galben deschis.
Intr-o tigaie lasi ulei sa se infierbante intre timp spargi un ou si il torni in tigaie peste ulei.
Cu o lingura toarna din uleiul fierbinte peste ou pana se prajeste.
Apoi il scoti pe o farfurie.
Pofta buna!
Pui tigaia goala sa se incinga bine, pui u lingura de ulei, ouale le spargi in farfurie cu grija si le aluneci finutz in tigaie, astepti sa se rumeneasca pe margine si pui capacel, ca sa se prinda si deasupra albusul; iese dupa cateva incercari, e ca mersul pe bicicleta:-)
Iei o bucata tigaie cu ulei incins si 2 (preferabil)oua le spargi de una bucata materie solida si le dai drumul in ulei. dupa ce le vezi destul de facute (dupa preferinta tuturor) le iei cu una bucata paleta (eu le iau cu, chestia aia cu, care scot cartofii pai) pui piper pe ele(optional) si sare.,.,. aaaaaaa da poti sa tai si rosii langa ochiurile gata preparate gustate in urmatoarele momente alaturi de 2 felii de paine prajite
:d
. Sper ca te-am ajutat.
Iti dao o reteta cu ou ochi fiert in apa:
Se lasa apa la fiert intr-o craticioara cu peretii ceva mai inalti in care se pune un varf mic de sare si o lingura de otet, asta in functie de apa si de cate oua vrei sa fierbi apoi cand apa da in clocot se sparge oul mult ravnit
si se lasa in toata splendoarea lui sa se infoaie. Dc apa nu fierbe incercati sa vedeti ce va iesi!
mult succes si pofta mare!
Oul facut astfel este mai sanatos decat cel prajit in cratita.
Nam pus eu intrebarea dar azi mi-am facut primul meu ochi ou si e super gustos, bv tuturor!
Le pui in tigaie si le lasi pana vezi ca se rumenesc putin apoi le ei si inca ceva sa nu uiti sa pui si un pic de ulei daca la vrei mai moale>>SUCCES
Intrebare la care au raspuns trei experti ![]()
Iei oul il spargi si continutul il pui in tigaia cu ulei incins.
Dai drumul la foc, pui ulei, il lasi putin pui oul, pui ulei incins pe el depinde cum iti place mai moale sau mai tare, le scoti din tigaie dupa aproximativ 2 minute ai grija cum le pui sa nu ti se sparga, dupa ce leai pus in farfuri le pui sare sau ce vrei pe ele.
POFTA BUNA!
sunt delicioase
Iti scoti ochiul, il pui in tigaie, sa nu il speli[e mai bun cu sange], apoi pui ulei si dai aragazu la putere medie
Se deschide una bucata aragaz, se sparge unabucata ou in una bucata tigaie. se da drumu la foc. lasi oul pana ti se pare facut. pui sare pe el. il pui in una bugata farfurie si manangci.
Tzau
Deci pui ulei in tigaie iei un ou in mana si ti oul deasupra tigaii si iei o furculita si dai cu furculita in mijlocul oului(nu tare)si se crapa oul si defaci in doua fara sa cada si coaja de la ou.Lasi ou sa pice in tigaie pui sare(sare pui dupa gust)si lasi sa se friga, il intorci pe o parte pe cealalta.Intrebarea a fost pusa in 2009 observ
eu dau raspunsul in 2011. n-am ce face scuze
.
Sper ca stii aucm cum se procedeaza, te-a ajutat bucatarul sef Meimei Pinguinu
:->
Intro tigaie pui ulei incins iar dupa prajeste oul moale in ulei de floarea soarelui. Daca stii sa fierbi oul in apa (poached egg) poti sa mergi si pe varianta asta.
E foarte greu de facut
1.trebuie sa stii ce fel de tigaie sa folosesti materialul din care este produsa tigaia pentru ca s-ar putea sa nu iti iasa cum ai dorit
2. sa cunosti ce fel de aragaz se foloseste plita/electric/cu gaz
3. puterea gazului in arzator
4.ce fel de ou iti place: ecologic, natural de la gaina, cu coaja galbena/alba
5. ce fel de sare se foloseste
abia dupa ce stii toate astea abia atunci poti urma sfaturile celorlalti