Sa intrunit aici tot siteu sa explice la unu cum sa faca un ou prajit Doamne. sunt probleme mai serioase in lume
Lol dracu sunt baiat si stius si eu cum se face ou ochi si am 13 ani dar cand au fost parintii mei in spania(2 ani) eu am stat la bunici si imi faceam singur de mancare...acum urmeaza sa intrebi cum faci cartofi pai...OMG
Ai nevoie de o tigaie facuta din ulei de cartofi spargi oul ( il pui tot cu coaja) il pui in tigaie si il lasi o ora
voalaaa ou flambat
Incepi cu inceputul : scoti sarea,uleiul si oul.
Aprinzi ochiul, pui tigaia unsa cu ulei, pui oul si pui putina sare pe el.Incearca sa nu il lasi prea mult sa se declanseze alarma de fum.Crede-ma stiu din proprie experienta.
Pai,ai mai multe variante, depinde ce gen de ou ochi vrei sa faci
xD
1. poti sa-ti scoti ochiul[sau il poti lua pe al altcuiva] si, il prajesti![]()
2. poti sa iei ochiul acela care l-ai luat si sa-l amesteci cu oul
.
3. poti sa prajesti un ou si sa-i desenezi ochi
.
Asa am invatat eu.
Sper ca ti-am fost de folos.
Pentru gatit ai nevoie de:
-1, 2 oua
-o tigaie
-doua,trei linguri de ulei in tigaie
preparare:
-iei oul/ouale din frigider, pui ulei in tigaie, dupa care pe marginea tigai spargi usor oul si il crapi de asupra tigai.dai drumul gazului de al aragaz dupa care se pune tigaia pe foc se lasa aprox.1 min. La terminarea oului il iei cu spatula din tigaie si il pui in farfurie.
Si Voalle! Oul este reusit si gata pentru a fi mancat!
Nu stii sa faci oua? din grupa mare imi fac singura de mancare! pai pui intr-o tigaie ulei dar nu prea mult,cat sa acopere fundul tigaii, spargi oul, il pui in tigaie si astepti pana vezi ca marginile se fac mai maronii putin. apoi til pui pe o farfurie, pui sare dupa preferinta si maninci. Bon apettit!
;-)