anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face o salata Caesar autentica?

Răspuns Câştigător
| JayLeno a răspuns:

Pentru Caesar autentic se foloseste un anumit tip de salata: Romaine cu frunza crocanta si lunga. Caesar autentica se manca cu mana in Italia. intr-un bol se puneau galbenus de ou frecat cu putin ulei de masline extra-virgin, usturoi, putin suc de lamaie, apoi o mana de parmezan ras, bucati mici rupte de paine uscata(optional se adaugau filete de ansoa marinate); in sosul format se roteau frunzele de salata si se mancau cu voie buna! Asta e clasica...

9 răspunsuri:
| dorina a răspuns:

Cauta pe blogul isabelei: http://dobrinisabela.blogspot.com/

| adina68 a răspuns:

Ingrediente:
2 capatani mici de salata romana
1 salata aisberg
2 felii de paine integrala
1 lingura ulei de masline
50 gr. parmezan

Sos: 4 fileuri de sardele
4 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri mustar Dijon
1 galbenus de ou foarte proaspat
1 lingura sos Worcestershire
putin zahar
1 catel de usturoi
sare, piper negru proaspat macinat

Se spala cele doua tipuri de salata, se usuca si se taie mare, cat o muscatura.

Pentru sos, se toaca sardelele intr-un bol. Adaugati uleiul de masline, zeama de lamaie, mustarul, galbenusul, sosul Worcestershire si zaharul. Zdrobiti catelul de usturoi intr-o presa

de usturoi si adaugati-l la compozitia din bol. Bateti totul cu un tel si condimentati cu sare si piper.

Indepartati coaja feliilor de paine si taiati-le in cubulete.
Incalziti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie si prajiti cuburile de paine, amestecand continuu.
Impartiti frunzele de salata in patru farfurii si radeti parmezan deasupra. Turnati sosul peste salata si presarati crutoanele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

o salata se face foarte usor si rapid

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Reteta originala de salata Caesar continea laptuca, usturoi, oua tinute un minut in apa fiarta, ulei de masline, crutoane, parmezan dat prin razatoare, sos Worcestershire, sare si piper. In timp, ingredientele s-au inmultit, la reteta originala de salata Caesar au fost adaugate ansoa, mustar, otet de vin. Secretul acestei salate Caesar este prospetimea, toate ingredientele trebuie sa fie de calitate si sa fie proaspete.
Ce contine exact o salata clasica Caesar poate fi discutabil, insa aceasta reteta ar trebui sa fie cunoscuta. Sosul, care trebuie sa fie facut proaspat, contine galbenusuri de ou crude - asa ca daca va temeti de salmonella este mai bine sa alegeti o alta reteta.

Ingrediente

* 2 cesti ulei de masline
* 4 catei de usturoi intregi
* 1 lingurita sos Tabasco
* 1 lamaie
* 1 lingurita sos Worchester
* 1 ceasca branza parmezan rasa
* 2 linguri otet din vin rosu
* 1 ½ mustar de Dijon
* 3 galbenusuri de ou
* 2 cesti crutoane
* Piper negru macinat
* 2 salate
* 8-10 fileuri de ansoa in ulei

Pasi

1. Puneti galbenusurile, mustarul, sosul Worchester, sosul Tabasco, usturoiul si ansoa intr-un bol si amestecati. Adaugati piper negru macinat
2. Amestecati foarte incet uleiul de masline.
3. Adaugati otetul si o cantitate generoasa de suc de lamaie.
4. Amestecati din nou restul de ulei.
5. Gustati sosul. Gustul de la ansoa nu va fi inca foarte pronuntat, insa se cauta un echilibru intre gustul cermos si cel picant. Daca e prea cemos, mai adaugati suc de lamaie, daca e prea picant, mai puneti ulei.
6. Raciti sosul pana cand este gata de folosit, dar nu-l lasati sa stea peste noapte. Pentru ca folositi galbenusuri de oua crude, este cel mai bin sa folositi sosul in ziua in care il faceti.
7. Pentru a asambla salata, aruncati frunzele exterioare ale salatei. Tocati, spalati si uscati frunzele ramase. Lasati frunzele mai mici din centru intregi.
8. Amestecati salata cu sos si jumatate din crutoane. Acest tip de salata este de obicei consumata cu o cantitate mare de sos.
9. Impartiti salata pe farfurii si puneti peste salata branza, o cantitate generoasa de piper negru, macinat, si cruroanele ramese.In plus, puteti pune file-uri intregi de ansoa si Parmezan ras.
Salata Caesar clasica

1 Catel de usturoi mare, taiat pe jumatate
2 Oua
3 Linguri de suc proaspat de lamaie
6 Linguri de ulei de masline extravirgin
3 Linguri de ansoa tocati marunt
1 Salata mare, spalata, curatata si rupta in bucatele
1 Ceasca de parmesan proaspat ras
2 Lingurite de sos Worcestershire
Crutoane cu usturoi
Sare & piper dupa gust

1. Ia cele doua jumatati ale catelului de usturoi si freaca-le bine de peretii castronului de salata (pana cand incep sa ramana bucatele de usturoi) iar apoi arunca bucatelele ramase.

2. Pune un ibric cu apa la fiert. Folosind un ac sau ceva asemanator, fa o gaurica in capatul mai lat al oualelor, iar apoi pune-le in apa clocotita pret de 60-90 de secunde (vor incepe sa se intareasca, dar nu devin tari). Sparge-le in vasul de salata, asigurandu-te ca ai luat si albusul ramas prins de coaja.

3. Bate ouale cu o furculita, adaugand sucul de lamaie si uleiul de masline pana cand s-au omogenizat bine.

4. Adauga ansoa, sosul Worcestershire, sare daca e cazul si mult piper macinat. Amesteca impreuna cu salata, pune crutoanele si Parmesan pe deasupra, adu la masa si mai amesteca o data. Asta e tot!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu tot cu pui mananc salata Caesar de obicei, dar uneori ma rasfat si pun somon, gusul e regesc...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salata verde, cu rosii, crutoane date prin ustoroi calit, parmezan si sos de maioneza cu pasta de ansoa. Proportiile depind de preferintele tale!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie imi place sa pun bucati de piept de pui facut pe gratar, se imbina misto.

| Radutoiu_Danut_1961 a răspuns:

Fara chili, tamarind si alte condimente indiene nu se faceeeee!

| anna_9650 a răspuns:

O mina de salata verde, crutoane, brinza parmezan.

Sos pentru Salata Caesar:
1 paharmaioneza
1 lingura suc de lamiie
1 lingurita sos Worcestershire
1 catel de usturoi presat
¼ lingurita sare
1/8 lingurita piper
½ cana brinza Parmezan
1 lingura de lapte
Amestecati toate ingredientele pina sosul devien uniform