| Elodia_petrescu a întrebat:

Cum se prepara icrele de stiuca?

Răspuns Câştigător
| larapopa a răspuns:

Marele scriitor M.Sadoveanu,care era si un mare amator de pescuit, spunea intr-o carte de a lui, ca icrele trebuie batute de un nebun, uleiul pus de un orb iar sucul de lamaie de un zgarcit. Icrele ca sa-ti reuseasca si sa fie foarte bune, se bat foarte bine cu o lingura si se pune ulei putin cate putin. Poti sa pui ulei cata cantitate de icre vrei sa-ti iasa (ca si maioneza), la urma se adauga putin zeama de lamaie. Daca iti place poti sa pui si putina ceapa foarte fin tocata. Daca vrei sa le "lungesti"poti sa pui si gris sau paine muiata, cum ti s-a recomandat mai sus, dar le cam strici gustul, nu mai au acelasi gust.Adevaratele icere, cu gust de icre, se fac cum ti-am scris. Daca ai icre de crap inainte sa le bati pune castronul in care sunt incele pe un vas cu apa care fierbe, le lasi pana isi schimba putin culoarea, cam 5 min. apoi le bati cu ulei si adaugi lamaie si putina ceapa, dupa gust. O bunatate.

6 răspunsuri:
| 44-mytel a răspuns:

In primul rand, icrele trebuie sa fie sarate cu 3-4 zile inainte de preparare. Se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei de buna calitate. Uleiul se pune cate putin ( ca la maioneza) caci altfel se "taie" Se amesteca incontinu cu o furculita sau cu telu ( nu va recomand mixerul) pina se leaga bine. Se acreste dupa gust cu zeama de lamaie si cui iiplace poate aduga ceapa tocata marunt.
Daca doriti sa le "lungiti" ( sa fie mai multe) inainte de a incepe sa le bateti cu ulei, puteti adauga putin miez de paine inmuiat in lapte si bine stors. Pofta buna!

mlm
| mlm a răspuns:

Buna, chiar daca nu sint sarate, le cureti frumos de acea pielita le pui intr-un castron mai mare; Fierbi gris mai tare, il lasi sa se raceasca, apoi al, pui peste icre(dar fii atenta cit gris pui, nu mult)asta in functie si de cate icre ai, dupa ce ai pus grisul amesteci cu ulei, ca pe maioneza, adaugi lamaie, amesteci ca pe o maioneza, pana se face o cantitate mai mare, la sfarsit adaugi sare dupa gust.

mira
| mira a răspuns:

Daca ai icre de stiuca le prepari elegant, fara a le lungi.De la inceput opresti o lingura de icre nebatute pentru a le folosi in final.Asa cum ti s-a recomandat freci icrele sarate cu ulei turnat treptat ca la maioneza.Se vor ingrosa foarte mult, asa ca le adaugi o lingura de sifon sau de apa minerala ca sa le subtieze si sa le albeasca.Mai freci putin, adaugi zeama de lamaie si icrele nebatute pentru aspect, pentru ca cele frecate se cam zdrobesc si nu mai amintesc de materia prima.Pentru estetica deci. Pofta buna! Mira

| gaby_6466 a răspuns:

La fel ca toate icrele de peste, curatate de firicelele alea negre sare da lamie in apa topita sau zeama de la o jumate de lamie lasate 20min sa se desfaca apoi incet cu lingura de lemn si cu ulei mesteci incet si intr. o singura directie nu in stinga si in dreapta da ca se taie si pui putin ulei mesteci usor pina intra uleiul si apoi mai repede si tot asa pina cresc in gramaj ok? succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand kakamasi pe elodia pentru ca nu stie nika.cred a esti nebuna fai. du-te la mata si intreab-o cum se face

Alte răspunsuri
Întrebări similare