Aloooooo, e o floare dar si un fel de mancare preparat din vinete, uite reteta
vinete 5-6 buc
pasta de tomate 1 borcan
usturoi 3-4 catei
otet
sare
ulei
ardei rosu 1 bucata
ceapa 1 buc
Mod de preparare
Vinetele se curata de coaja si se taie pe lungime in 4-6 dapinde cat de mari sant vinetele,apoi se sareaza putin dupa care se prajsesc in ulei sa intorc de cate-va ori de pe o parte pe alta nu mult tare sa nu se arda
Se caleste in putin ulei ceapa, ardei tocat sau taiat pestisori,pasta de tomate, usturoiul pisat, sare si putin apa (se calesc putin sa se inmoaie bine ardeiul)apoi se ia de pe foc si se pune pun cati-va stropi de otet(3-4 picaturi)cat sai schimbe putin gustul, asta daca va place mai acrisor putin
Vinetele prajite se scot cu o spatula din ulei si se trec printr-o compozitie facuta din putin otet cu apa si cu sare, numai cat le treceti prin acesta solutie o data apoi se pun pe un platou si se pune sosul de ardei si tomate pe ele
Se servesc ca si garnitura sau ca si muratura![]()
Http://chifteluta.ro/2010/limba-soacrei/
http://gradina.acasa.ro/......38018.html
http://www.stilfeminin.ro/......zuala.html
http://www.youmago.ro/object/view/limba-soacrei/61241
http://www.adevarul.ro/......75366.html
http://www.bucataras.ro/retete/vinete-limba-soacrei-5445.html
Deci sunt mai multe plante care se numesc limba soacrei, iar mâncarea numită limba soacrei, este o mâncare de vinete!
Cum ai reusit sa i-o tai?
Acum e linistita, nu mai vorbeste, nu?
Ptu, sa nu te deochi, norocoaso.
Buna Xenia
!
Vinete limba soacrei?
Ingrediente:
* vinete mari
* cativa catei de usturoi
* maioneza
* faina de grau
* ulei de floarea soarelui
Preparare:
Am taiat in lungimea lor vinetele – felii groase cat un deget si am obtinut astfel "limbile". Le-am sarat, le-am tavalit prin faina de grau si le-am pus pe tigaie in ulei incins. Le-am sfarait pe amble parti pana s-au copt, au fost suficient de moi incat am putut sa indoi felia in doua fara ca aceasta sa se rupa. Cand au fost gata, am scos feliile de vinete (limbile) pe prosoape de hartie ca sa aiba unde pleca excesul de ulei de pe ele.
Am pisat bine cativa catei de usturoi, i-am amestecat cu maioneza si-am aruncat deasupra piper negru. Pasta obtinuta este "ariciul" de pe limba soacrei.
Am intins pasta pe fiecare felie de vanata, am rulat si am prins cu scobitori asa ca in imaginea de mai jos.
Se serveste rece!
Pofta buna =p~!
Eu stiu limba soacrei vinete deci iti trebuie 5-6 vinete, pasta de tomate un borcan, usturoi 3-4 dinti,otet,sare, ulei, aredei rosu 1 bucata, ceapa 1 bucata. Mod de preparare:se gateste in putin ulei,ceapa,ardeiul tocat,pasta de tomate, usturoi pisat, sare si putina apa(se sta pe foc pana e gara ardeiul)apoi se ia de pe foc si se pune putin otet(3-4)linguri cat sa ii schimbe gustul,daca iti place mai ascrisor. vinetele prajite se scot din ulei si se trec prin compozitia facuta din putin otet, apa si sare, apoi se pun pe un platou si se pune sosul de ardei si tomate pe ele. sper ca iti va placea.
Pai : incepi prin a taia-o apoi pui sare si in ultimul rand o pui la foc 1 ora la 3000 de Grade. Bon apetit
.