| ddddidi a întrebat:

Dati-mi va rog o reteta pentru tort din gelatinahappy

3 răspunsuri:
| odorash a răspuns:

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
3 oua
250 gr. zahar
1 conserva mare compot de ananas
40 gr. gelatina alimentara
100 gr. stafide
500 ml frisca
fructe


Mod de preparare:
In sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora
Intre timp, se amesteca cele 3 galbenusuri cu 150 grame de zahar si dupa ce se omogenizeaza bine, se amesteca si sucul de la compot cu gelatina si se pune pe foc, unde se lasa sa dea un clocot(atit cit sa se topeasca zaharul). Se da deoparte de pe flacara si se pun stafidele in aceasta compozitie calda.
Cele 3 albusuri se bat cu 100 gr de zahar si peste acestea se adauga compozitia cu galbenuselurile si gelatina care intre timp s-a mai racit putin (trebuie sa fie calduta) si se amesteca usor.
Intr-un alt castron, se bate frisca si peste ea se toarna compozitia cu galbenuselurile si albusurile.
Intr-o cratita de 3 litri, tapetata cu folie care sa treaca peste marginile cratitei, se asaza fructele de ananas de la compot (taiate marunt) peste care se toarna compozitia, se punem un capac peste cratita si se punem in frigider pina a douaa zi(nu in congelator)
A doua a zi se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca sau cu felii de fructe(kiwi, portocala, ananas etc).
Se serveste sub forma de felii de tort

| FemeiaPisică a răspuns:

Tort cu Gelatina

Ingrediente :
6 Oua
250 gr Zahar
500ml Lapte
6 Lingurite Gelatina
4 Portocale
1 Lingurita Faina
1 Pachet frisca (care se mixeaza inainte de a fi folosit )
Mod de Preparare :
1. Se amesteca ouale intregi cu zaharul, faina si se adauga laptele rece putin cate putin.

2. Compozitia se pune intr-un vas si la bain-marie se amesteca pana se face o crema groasa.



3. Se raceste putin si cand este inca calduta,se adauga gelatina, si se amesteca bine.

(Gelatina se pune intr-o cana peste care se toarna apa, si pe masura ce se umfla,

se mai adauga apa pana se inmoaie bine.)

4. Cand s-a racit bine compozitia se pune frisca cu miscari usoare.

5. Intr-o cratita de 3 l. unsa putin cu ulei se pun rondele de portocale.

6. Se toarna compozitia si se da la rece.



Este o reteta care se face cu o zi inainte de a fi folosita!


Crema cu ananas si gelatina



Reteta pentru Crema de ananas cu gelatina
Reteta Blat :

- 3 oua mari,

- 50 g faina,

- 20 g nuci macinate,

- 75 g zahar,

- 15 ml rom.


Reteta crema :

- 4 oua mari,

- 200 g zahar,

- 200 ml suc de ananas sau sirop de la compotul de ananas,

- 12 foi sau 35 g granule de gelatina,

- o lingura rom (15 ml),

- 500 g frisca, un plic cu zahar vanilat,

- 200 ml sirop sau suc de ananas pentru stropit hiatul (în cazul cînd se aranjeaza cu hiat).

P e n tru ornat :

- 250 g frisca,

- un albus mare,

- 500 g zahar,

- 2 foi sau 6 g granule de gelatina,

- 40 ml apa,

- un plic cu zahar vanilat.

Blatul se prepara ca orice compozitie de tort si se coace în foaie subtire de cea 3cm, într-o cratita de 21/2? 3 1 sau tava de cea 26/40 cm în care se va putea aranja si cu crema, sau se procura din comert; în ambele variante, se aranjeaza cu crema dupa una din variantele aratate la? Crema de vanilie cu gelatina I".

Intr-un cazanel de 3 l se pun gelatina si siropul sau sucul de ananas si se lasa cea o ora, pîna cînd gelatina se înmoaie si absoarbe tot siropul. în acest timp, se bate spuma frisca rece de la congelator (v? Frisca"), cu mixerul sau cu telul în forma de para. Daca frisca a fost procurata gata batuta, se tine în frigider, pîna cînd va fi nevoie de ea.

Albusurile pentru crema se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, apoi se bat în continuare, pîna cînd se întaresc din nou, ca o zapada si se lasa deoparte, în bucatarie. Blatul de tort se stropeste bine cu siropul; claca sînt doua blaturi mai mici, siropul se completeaza cu apa, zahar si 30 ml rom, ca sa rezulte o cantitate de cea 300 ml.

Daca în loc de suc s-a folosit compot de ananas, atunci fructele se împart peste blatul siropat (blaturi), în cazul cînd se aranjeaza în cerc de hîrtie (ca sa fie blatul la baza); în caz ca se aranjeaza în cratita, fructele se pun peste crema si, deasupra lor, se asaza blatul siropat (acesta va fi dedesubt, cînd se va rasturna spe platou).



Cînd toate sînt pregatite pîna în acest stadiu, peste gelatina se adauga galbenusurile; cazanelul se asaza pe un vas cu apa clocotita (v? Creme cu sau fara gelatina") si compozitia se bate cu telul, 5?-6 minute, pîna cînd se topeste gelatina si se leaga siropul cu galbenusurile, ca un sodou, însistînd pe fundul cazanelului, ca sa nu se coaguleze galbenusul.

Dupa aceea, cazanelul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca în compozitie, pîna cînd aceasta ajunge la temperatura degetului; apoi, se adauga spuma de albus si frisca, cum s-a aratat la? Crema de vanilie cu gelatina I."


Frisca cu gelatina


Ingrediente pentru frisca cu gelatina II

- 500 g frisca,

- 2 albusuri,

- 100 g zahar tos,

- 15 ml rom, 6? 7 foi sau 18? 20 g granule de gelatina,

- 100 ml apa rece,

- un pachetel cu zahar vanilat.

Mod de preparare a frisca cu gelatina




II. Dupa ce se bate. (v? Frisca"), frisca se lasa în bucatarie, mai departe ele sursa de caldura sau se tine în frigider, pîna cînd va fi nevoie de ea (ca sa nu se încalzeasca). Gelatina trebuie sa fie înmuiata cu o ora înainte. Albusurile se bat spuma, ca o zapada, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul si se bat, în continuare, pîna cînd se întaresc din nou; apoi, se lasa la o parte, în bucatarie.

Cescuta cu gelatina se trece pe un vas cu apa fierbinte; se ames teca 1? 2 minute, pîna cînd gelatina se topeste complet, apoi se raceste pe apa rece (pîna la temperatura degetului).

Dupa aceea, se adauga în ea o lingura cu vîrf din albusul batut spuma si se amesteca prin rasturnare, chiar daca se moaie putin albusul.


Aceasta compozitie se desarta peste restul de albus cu care se amesteca, cu telul, prin rasturnare, de sus în jos, de 8? 9 ori, pîna cînd se omogenizeaza. Albusul se desarta, apoi, peste frisca rece (se aduna tot de pe vas cu lopatica din plastic) si se amesteca cu telul, prin rasturnare, usor, pîna la fundul vasului, ca toata frisca sa se amestece în acelasi timp cu gelatina dispersata în albus.

Frisca se va întari, pe masura ce se amesteca, fara sa se granuleze si îsi va dubla volumul cu albusul, fara sa-si schimbe gustul sau aspectul.

Frisca cu gelatina se poate servi ca atare sau se foloseste ca umplutura la? Cataif",? Tort Diplomat",? Tarte",? Cornete",? Rulouri cu frisca" etc.