| grechita a întrebat:

Buna TPU imi dati o reteta de tort va rog frumos.

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :

Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).

Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.

Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!


Sau, poţi ALEGE una din următoarele reţete.

Vezi diverse reţete de tort fără coacere la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html

http://irinaririna.blogspot.ro/2013/01/tort-de-mere-fara-coacere.html

http://whatlibertyate.com/......a-coacere/

http://scrieliber.ro/2011/06/11/tort-cu-fructe-fara-coacere/

http://www.petitchef.ro/retete/blat-de-tort-fara-coacere-fid-949901

http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/


Toate cele bune.

| Latinmoon a răspuns:

Prajitura Alba ca Zapada
Ingrediente:

Foi:
10 linguri lapte
10 linguri zahar
10 linguri ulei
1 lingurita amoniac stins in otet
2 oua
sare
faina cat cuprinde
Crema:
1 litru lapte
8 linguri rase faina
6 linguri rase zahar
zeama si coaja de la o lamaie
200 g unt
Preparare:
Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat
cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)

Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.

Crema:
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.

Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.

O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.

Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic.

La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.

Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.

Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.

Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.
Timp Preparare: > 3 h
Complexitate: avansata
Pofta buna! :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
TORT CU PORTOCALE(RETETA FARA CUPTOR!)
Ingriedente:1 cutie compot de ananas, 2 portocale, 3 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 1 pahar de lapte, 500 g de frisca, 3 plicuri de gelatina, 1 fiola de vanilie.
Se bate frisca si se amesteca cu galbenusurile, care au fost batute in prealabil cu zaharul pudra si coaja de la 1/2 de portocala si o fiola de vanilie.Separat, se topesc pe baie de aburi cele 3 plicuri de gelatina in lapte, iar gelatina calda inca se rastoarna peste frisca si galbenusuri.Se amesteca bine, apoi se rastoarna imediat in forma de tort care in prealabil a fost captusita cu o folie. Apoi se pun cubulete de ananas pe toata suprafata tortului.Se da la rece timp de 2 ore, dupa care se dezlipeste si se rastoarna pe un platou.
Pofta buna!
Te pup!

| MoshEne a răspuns:

Incearca-l pe asta. Este foarte usor de preparat si e ceva mai divers decat obisnuitele torturi:
http://lochef.ro/tort-cu-piersici/

| grechita explică:

Va multumesc mult la toata lumea am incercat cateva din ele si au iesit delicioase o sa le incerc si pe restul.