Ai auzit desigur ca in unele tari serveste bere calda, ceea ce iti poate parea o blasfemie – berea daca nu e scoasa din frigider, parca n-are gust. Berea calda nu este insa o ciudatenie, ci un obicei la care s-a renuntat in timp. In secolul al XVII-lea berea era servita la temperatura ambianta sau incalzita intr-un bol, pentru a-si dezvolta virtutile digestive, la fel ca ceaiul. Pana in secolul al XVIII-lea berea a fost servita calda, in taverne, cu mirodenii, la fel ca cidrul sau ca vinul fiert. Poti face si tu bere calda acasa. Nu ii vom spune fiarta, pentru ca berea este bine sa o incalzesti doar, ca sa nu faca prea multa spuma.
Ingrediente: un litru de bere, o bucata subtire de ghimbir, jumtate de pastaie de vanilie, 3 cuisoare, un varf de lingurita de scortisoara, 100 g de zahar, jumatate de lamaie, jumatate de portocala, o lamaie verde.
Cum faci bere calda
Spala fructele. Pune intr-o cratita zaharul, apa, mirodeniile si coaja rasa a fructelor. Lasa cam un minut dupa ce da in fiert, ia de pe foc si incorporeaza sucul de lamaie verde. Lasa la infuzat 10 minute, apoi strecoara. Incalzeste 250 ml de bere la microunde, la 900W. Pune o lingura de sirop in bere si serveste-o calda.
Buna:)
http://www.curademiere.ro/bere-calda/
https://klausen1976.wordpress.com/tag/bere-calda/
Uite asa mai invatam si aflam si noi ceva noutati;)
O seara buna:)
Iei o bere, o torni in pahar si-l pui la cuptorul cu microunde si gata ai bere calda
Dap.
De multe ori îi vezi pe unii slujbaşi care, ieşind din schimb la fabrică sau din program de bugetari, se strâng câte doi-trei şi merg la birt să soarbă o bere.
E un fel de aperitiv, cum zic ei, până ajung acasă, când se aşază la masă suflecându-şi mânecile şi apucându-se de ciorbă, de sarmale şi de plăcintă.
Înainte de a se termina programul la serviciu, mulţi rad şi o cafeluţă ca să-i ţină treji, deoarece diseară la televizor e un film poliţist captivant. Ei bine, aceste obiceiuri de a bea bere şi a sorbi cafeluţe pe stomacul gol înseamnă nişte imprudenţe cu urmări rele. Băutura, chiar şi cafeaua nu se consumă fără să mănânce omul ceva alături. Berea caldă intră în stomac vara la 42 de grade şi fermentează. De altfel, fabricanţii de bere ştiu să oprească pe fluxul tehnologic această fermentare, ca ea să nu aibă loc dezordonat. În stomac, berea caldă fermentează anarhic, produce gaze, în speţă dioxid de carbon şi de aici apar balonările, râgâielile şi un profund disconfort digestiv. Iar cafeaua, chiar când este fără cofeină, produce mai multă secreţie acidă, ceea ce iarăşi e rău.
DIETĂ PERSONALIZATĂ
Ne explică unele reguli înţelepte de alimentaţie profesorul doctor Mihai Voiculescu, şeful Centrului de Medicină Internă de la Spitalul Fundeni. Fiecare om are ecuaţia lui de alimentaţie. Fiecărui om i se potriveşte un anume sistem de hrană adaptat caracteristicilor şi bolilor organismului lui. Ştiinţa a arătat că şi fiecare zonă geografică are secretele şi principiile ei de alimentaţie. De exemplu: românii se potrivesc ca alimentaţie cu cei din regiunea noastră de Europă, deci cu grecii, bulgarii, sârbii. Reţetele de alimente împrumutate de la americani, de la chinezi, chiar de la englezi sau nordici nu se potrivesc, să zicem, populaţiilor din estul Europei, căci de mii de ani alimentele din zona geografică a unui popor s-au împrietenit cu metabolismul locuitorilor acelei regiuni. O altă regulă este ca 80%-85% din necesarul de alimente să se consume până la orele şapte seara. Dilatarea stomacului după o cină bogată creează mari neplăceri tubului digestiv, dar şi inimii, şi plămânului. În stomac alimentele trebuie să stea între 15 şi 20 de minute, atât cât este necesar ca hrana să fie prelucrată cu ajutorul sucurilor gastrice.
Vot?
Ai auzit desigur ca in unele tari serveste bere calda, ceea ce iti poate parea o blasfemie – berea daca nu e scoasa din frigider, parca n-are gust. Berea calda nu este insa o ciudatenie, ci un obicei la care s-a renuntat in timp. In secolul al XVII-lea berea era servita la temperatura ambianta sau incalzita intr-un bol, pentru a-si dezvolta virtutile digestive, la fel ca ceaiul. Pana in secolul al XVIII-lea berea a fost servita calda, in taverne, cu mirodenii, la fel ca cidrul sau ca vinul fiert. Poti face si tu bere calda acasa. Nu ii vom spune fiarta, pentru ca berea este bine sa o incalzesti doar, ca sa nu faca prea multa spuma.
Ingrediente: un litru de bere, o bucata subtire de ghimbir, jumtate de pastaie de vanilie, 3 cuisoare, un varf de lingurita de scortisoara, 100 g de zahar, jumatate de lamaie, jumatate de portocala, o lamaie verde.
Cum faci bere calda
Spala fructele. Pune intr-o cratita zaharul, apa, mirodeniile si coaja rasa a fructelor. Lasa cam un minut dupa ce da in fiert, ia de pe foc si incorporeaza sucul de lamaie verde. Lasa la infuzat 10 minute, apoi strecoara. Incalzeste 250 ml de bere la microunde, la 900W. Pune o lingura de sirop in bere si serveste-o calda.
Uite aici niste chestii interesante despre bere http://www.potisisingur.ro/10-utilizari-neasteptate-ale-berii/
Buna! Exista
http://blogdebere.ro/tag/bere-calda
http://blogdebere.ro/berea-este-sanatoasa/berea-este-buna-si-calda.html
Sper ca te-am ajutat!?
Funda? :*
anonim_4396 întreabă: