|

Din ce si cum se face o pasta de mici adevarata?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Secretul micilor este seul (grasimea) de vita sau oaie. Reteta originala de mititei asa cum se facea la Caru' cu bere o gasesti aici http://www.cevabun.ro/reteta-originala-mititei/

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Mititei pentru 6-8 portii

1/2 kg de carne tocata de vita
1/2 kg carne tocata de porc mai grasa
200 ml apa minerala
1 lingurita bicarbonat
sare dupa gust si condimente Galeo:1 lingura "condimente pentru mititei"
1 lingura de "usturoi granulat"
1 lingurita "piper negru macinat"

Carnea tocata de vita se amesteca cu carnea tocata de porc.Se adauga apa minerala in care s-a stins in prealabil bicarbonatul, sare dupa gust, apoi 1lingura "condimente pentru mititei", 1 lingura "usturoi granulat" si o lingurita "piper negru macinat". Se framanta tot amestecul timp de 10 minute, dupa care se pune la frigider pentru 3-4 ore.Se modeleaza pe tocatorul de lemn sub forma unor cremwusti mai grosi sau se tragcu ajutorul masinii de tocat si a formei de mititei.Se prajesc pe gratarul bine incins si uns cu ulei sau grasime.Se servesc cu mustar sau mujdei de usturoi.

Reteta am gasit-o pe un plic de condimente pentru mititei de la Galeo. Pofta buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Carne de oaie, vita si porc amestecata cu bicarbonat de sodiu si condimente lasata la frigider cateva ore si cand ii faci e bine sa pui bere inainte de ai pune pe gratar, sunt deliciosi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Raspunsul lui Ourano este suficient de bun, cu toate ca nu inteleg ce cauta apa minerala in compozitie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează