anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Doresc reteta prajiturii de cofetarie tort cu alune care are forma de 5/5cm este de culoare alba si are deasupra rozeta de frisca.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Prăjitură cu alune şi frişca
Ingrediente
* zahăr 150g
* făină 100g
* ouă 6
* praf de copt 1 linguriţă
* scorţişoară 10g
* foi de gelatină 3
* gem de caise 3 linguri
* frişcă 500ml
* alune măcinate 200g
* cacao 2 linguri
Mod de preparare
Amestecaţi bine 2 ouă întregi şi 4 gălbenuşuri cu 130g zahăr. Adăugaţi albuşurile bătute spumă, alunele măcinate, făina, praful de copt, scorţişoara şi turnaţi într-o tavă unsă şi tapetată. Coaceţi blatul la foc potrivit, 35-40 de minute. Înmuiaţi gelatina în apă rece şi apoi ţineţi-o până se topeşte, la foc mic. Amestecaţi-o bine cu gemul şi cu jumătate din cantitatea de frişcă bătută. Lăsaţi blatul să se răcească şi apoi tăiaţi-l în două. Puneţi o foaie pe un platou şi ungeţi-o cu amestecul de gelatină, gem şi frişcă. Deasupra puneţi a doua foaie, apăsaţi-o uşor şi puneţi prăjitura la frigider pentru 1 oră. Scoateţi-o de la rece şi ornaţi-o. Îmbrăcaţi-o într-un strat de frişcă. Deasupra presăraţi cacaoa trecută prin sită, eventual faceţi din hârtie un şablon cu decor de sezon: steluţe brăduleţi etc. Marginile prăjiturii se tapetează cu alunele prăjite în tigaie uscată şi zdrobite.
Ţineţi prăjitura la frigider până când o serviţi.
INFO : Se ţine o oră la frigider.