Daca nu ai apucat sa amesteci frisca cu cealalta crema, nu o mai adauga. Fa alta frisca, altfel crema va fi compromisa. Cea mai buna frisca mi se pare Hulala- frisca lichida. Tine-o cateva ore la frigider si apoi bate-o cu mixerul, dar nu exagera, pentru ca se poate taia daca este batuta prea mult.
Daca ai amestecat crema ta cu frisca, nu iti ramane decat sa faci crema de la inceput Nu stiu cat de omogena ar fi daca ai lasa-o asa sau daca ai pune gelatina, dar nu va avea nici acelasi aspect, nici acelasi gust pentru ca frisca taiata inseamna un fel de unt
Bună!
Dacă nu ai rezolvat "problema" încă, poţi să dizolvi un plic ( o foiţă ) de gelatină în puţină apă caldă şi apoi o încorporezi în crema de Tiramisu.
Prin răcire aceasta se va îngoşa şi va deveni mai "fermă".
Toate cele bune.
Trebuia respectat intocmai cum spunea in reteta.
Intotdeauna bate frisca cum trebuie.
Eu crema pentru tiramisu o fac asa:frec 6-8 galbenusuri cu 1 cana zahar(depinde de cate piscoturi ai), apoi adaug 2 cutii de mascarpone, le omogenizez bine, iar frisca adaug o cutie mijlocie(frisca sa fie batuta bine, poti adauha un intariritor de frisca)si amestec. apoi il montez.Eu fac tortul cu 2 pungi mari de piscoturi, acum depinde cate piscoturi folosesti.
Păi data viitoare poţi să o baţi mai bine!
Totuşi ai putea să verifici mai multe site-uri cu reţete de tiramisu şi să vezi care e media lingurilor de frişcă ce trebuie folosite!
LisaJulie întreabă: