| LittleLady a întrebat:

Hello! Eu ador scortisoara.Ce prajituri pot gati adaugand scortisoara? Dar sa se simta bine gustul!
A si daca tot veni vorba de prajituri, ce retete mai simple si rapide de prajituri stiti? As vrea sa mai fac acum cat sunt in vacanta.Sau ceva dulce care se prepara rapid si nu trebuie bagat la cuptor.
MULTUMESC ANTICIPAT! happy :*

10 răspunsuri:
| suităr a răspuns:

Tort cu scortisoara

Unt 200 g 150g pentru aluat si 50g pentru umplutura
Zahar 220 g
Esenta de vanilie 1 buc
Oua 4 buc
Smantana 300 g grasime 10%
Sare 0.25 lingurite
Praf de copt 1 lingurite
Bicarbonat de sodiu 1 lingurite
Faina alba calitate superioara 340 g 300g pentru aluat si 40g pentru umplutura
Zahar brun 200 g
Scortisoara 4 lingurite
Nuci 200 g



pasi de urmat
1
Amestecati 300g de faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

2
Mixati bine 150g de unt moale cu zaharul si vanilia. Apoi adaugati ouale, cate unul, mixati bine dupa fiecare si adaugati urmatorul abia dupa ce s-a incorporat bine precedentul.

3
Dupa ce ati incorporat ouale adaugati 1/3 din smantana, amestecati.


4
Apoi adaugati 1/3 din compozitia de faina de la pasul 1. Amestecati pana se incorporeaza.
In asa fel, adaugati inca in 2 runde restul de smantana si de faina. Dupa ce ati incorporat ultima partida de faina, nu amestecati mult cu mixerul, va opriti si pregatiti umplutura.



5
Amestecati 40 g de faina, zaharul brun si scortisoara.


6
Adaugati 50g de unt moale si amestecati bine (perfect ar fi cu mainile).



7
Apoi adaugati nucile, eu le-am maruntit cam mult, ar trebuie mai bine sa le taiati cu un cutit, sa fie bucatile mai mari.



8
Amestecati bine, aceasta va fi umplutura prajiturii.




9
Asterneti cu hartie de copt tava de cuptor, peretii tavii le ungeti cu unt. Pentru aceasta cantitate de ingrediente va trebuie o tava dreptunghiulara mare, adanca. Daca vreti sa faceti mai putin, puneti ingredientele in jumate si folositi o tava mai mica.



10
Turnati jumatate din aluat in tava, il intindeti uniform cu o lingura. Apoi presarati jumatate din umplutura pe toata suprafata.







11
Apoi turnati cealalta jumatate de aluat si presarati restul de umplutura. Puneti tava la cuptor la 180-200 grade.






12
Cand se rumeneste si creste, o testati cu scobitoarea, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.



13
Apoi o portionati si serviti sau calda sau rece.
Pofta Buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună,
Ai aici prăjituri cu scorţişoară
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-cu-scortisoara/
Te poţi uita aici pentru mai multe reteţe
http://biancams76.blogspot.ro
http://www.lalena.ro/34-reteta-Prajitura-cu-mere.html
Sper că te am ajutat şi succes la gătit :)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
PRAJITURA CU MAR-fara coacere!
700 g biscutiti de preferat sa fie patrati sau dreptunghiulari
2 kg mere
500 g zahar
4 budinci de vanilie
1200 ml apa
6 vanilii
3 lingurite scortisoara macinata
1 esenta de rom
Se caramelizeaza putin zaharul(a nu se arde), se stinge cu 1000 ml apa, se lasa sa dea un clocot.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete.
Se pune scortisoara in apa si cubuletele de mere, se lasa sa fiarba impreuna 10 minute.
Se amesteca cele 4 budinci de vanilie cu 200 ml apa, dupa care se pune peste mere in apa.Se lasa sa fiarba toate impreuna, pana se leaga bine si se ingroasa putin, al final se adauga esenta de rom si vaniliile(asta daca biscuitii nu sunt prea aromati, daca sunt prea aromati nu e nevoie de vanilie).
Se tepeteaza o tava cu folie, se aseaza biscuiti unu langa altul.Se pune o parte din compozitia cu mere, se niveleaza dupa care se pune un rand de biscuiti, se continua tot asa, biscuti, mere.In final vor fi 3 randuri de biscuiti si 3 randuri cu crema de mere.
Se lasa tava la rece.
Se portioneaza si se serveste rece.
Te pup!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te pot ajuta cu prajitura cu scortisoara, dar iti recomand sa faci mousse de ciocolata, nu ai nevoie sa folosesti cuptorul pentru aceasta

| Roxxxxi a răspuns:

Ingrediente:
2 1/2 dl faina;
2 lingurite praf de copt;
1 lingura scortisoara;
3 oua;
2 dl zahar;
75g unt;
1 dl apa,
fulgi de migdale sau alune de padura maruntite (optional)
Mod de preparare
1. Incalziti cuptorul la 175 grade, apoi tapetati o forma de prajitura cu diametrul de 24 cm cu hirtie de copt.
2. Amestecati faina, praful de copt si scortisoara, fulgi de migdale sau alune in compozitie (optional)
3. Se bat ouale cu zaharul apoi incorporati treptat ingredientele uscate (compozitia de faina). Topiti untul, amestecati-l cu apa si lasati-l sa dea un clocot. Untul topit se toarna in aluat amestecind continuu.
4. Compozitia se toarna in forma de pajitura pregatita, se presara deasupra fulgi de migdale sau alune de padure(optional).
5. Se coace timp de 30 min sau pina cind este facuta uniform (incercati cu o scobitoare, daca nu se leaga aluatul de ea este facuta). Pofta buna!

| xXAlphaXx a răspuns:

Uite aici o lista de prajituri cu scortisoara:
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-cu-scortisoara/

| ShNySnYGer a răspuns:

1.Placinta cu mere
2.Compot cu mere
In general merle merg cu scortsoare

Salam de biscuiti