Buna,cea mai simpla metoda ia un pliculet de crema dr. otker se face asa: intr-un vas se pun 250 ml lapte rece de la frigider. ( Dacă laptele este proaspăt se fierbe şi apoi se răceşte! ).
Se adaugă conţinutul unui plic de cremă cu gust de ciocolată trufe şi rom şi 3-4 linguri de zahăr pudră. Se amestecă cu mixerul la viteză mică pentru început, iar apoi timp de 3 minute la viteză mare până se obţine o cremă consistentă.
Crema 1
2 oua f. proaspete potrivite
2 LG. zahar pudra
250 gr. mascarpone
Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele spuma tare si la final se adauga un zahar vanilat si se mai bat putin cu zaharul cat sa se topeasca. Gabenusele se freaca spuma cu zaharul praf. In compozitie se adauga apoi pe rand cate o lingura de albus si o lingura de mascarpone si se amesteca la viteza mica pana se termina cele doua ingrediente. Crema se tine la rece cam 2 ore, apoi se pune pe tort. Poti adauga un intaritor de frisca pentru mai multa siguranta.
Crema 2
200 gr. ciocolata, 200 ml smantana grasa, 1 praf de frisca, 5 LG. zahar.
Ciocolata si zaharul se amesteca pe abur. Se adauga smantana cand ciocolata este topita si se amesteca tot pe abur pana se ingroasa (cam de consistenta unei budinci). Se poate adauga cacao daca vrei sa fie mai amaruie. Se ia de pe foc si se raceste bine (trebuie sa aiba consistenta cremei Finetti - trebuie s-o pui si la frigider, ca altfel nu se raceste suficient). Dupa racire se adauga frisca preparata din praf. Crema obtinuta din cantitatile de mai sus este destul de pufoasa. Daca vrei o crema mai consistenta, pui doar jumatate din cantitatea de frisca. Poti sa o aromezi cu rom sau cognac, chiar sa pui in ea o parte din fructe.
Crema 3
Un pachet de unt se inmoaie la temperatura camerei. 250 ml lapte se amesteca impreuna cu 2 LG. amidon si se fierb pana capata consistenta unei budinci. Se raceste amestecand din cand in cand sa nu prinda coaja. Untul se freaca impreuna cu 140 gr. zahar praf. Se adauga pe rand cate o lingura de amestec de lapte (sa fie rece, nu caldutz) si se amesteca usor. Dupa ce s-a incorporat toata cantitatea de crema de lapte se pune cacao dupa gust. Crema se pune intr-un vas de yena si se incalzeste pe foc pana isi schimba culoarea (se inchide la culoare) si consistenta (se face foarte fina). Se ia de pe foc si se raceste.
Crema 4
Un pachet de unt/margarina se freaca spuma cu 140 gr. zahar praf. In compozitie se adauga pe rand un borcan de crema de ciocolata Finetti.
Crema 5
350 ml frisca lichida, 200 gr. ciocolata amaruie, 2 LG. ness si 70 gr. margarina se amesteca si se tin pe foc pana se omogenizeaza. Se raceste bine de tot la frigider, apoi se bate cu mixerul pana devine spuma.
Ai de unde alege...
Pai cauta in magazine si gasesti creme cate vrei. de ciocolata capucino caramel tot ce vrei si e preparata doar sa o pui pe tort
Hey, du-te la cofetaria Codrina si ia-ti un tort cu crema speciala...mmm, ce bun! ( este cu nuca si cu visine, arr!)
Ai putea cauta pe net "reteta crema pentru cremes", e simpla si foarte buna. Mie'mi vine sa mor mancand, asa mult imi place
LisaJulie întreabă: