| yourfriend_1956 a întrebat:

Prajitura cu ciocolata
Ciocolata de casa



o ceasca de apa
1 cana zahar
50 gr. cacao
100 g unt
250 g lapte praf
nuci, nuca de cocos dupa preferinta

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi cacaoa. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza. Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.
Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se intari.
De obicei, fac portie dubla, o parte alba si una neagra, pe care le suprapun sau le rulez.



Sau pentru un aspect mai de sarbatoare putem folosi foi de napolitana.




Din aceeasi compozitie se pot face bilute, pe care le invelim in fondant.

Răspuns Câştigător
| annda a răspuns:

Bine:*

3 răspunsuri:
| annda a răspuns:

E ok reteta. Da care-i intrebarea?!

| yourfriend_1956 explică:

Nici o intrebare vreau doar sa va ajut cu cateva retete

| matura a răspuns:

Doua pahare de apa se fierb cu 1/2 kg.zahar,10 minute, se adauga treptat, un pachet de margarina si 50 gr.cacao.Se lasa la fiert, la focul mic, pana incepe sa se intareasca pe marginea cratitei.Se ia de pe foc si se adauga 1/2 kg.lapte praf Rarau, sau altfel de lapte praf care este pentru prajituri, nu pentru copii.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament, sau unsa cu unt sau putin ulei.Se lasa la racit, la temperatura camerei. Abia dupa ce s-a racit treptat, se poate baga la frigider, dar nu este necesar.
Este bine ca laptele praf sa fie cernut, ca sa nu ramana cocoloase.
Puteti turna un rand de ciocolata alba si peste un rand de ciocolata neagra.
In acest caz, cacao adaugati la urma, dupa ce ati pus stratul alb.
In functie de preferinta, puteti adauga stafide, bucati de alune sau nuci.
Pofta buna,

Eva