Reteta mea...
8 cartofi medii ( erau noi ) crestati se ung putin unt cit sa pun pe fiecare cartof asa cum se vede in poza si se pun in vasul de Jena cu capac la cuptorul MO mai intii 5 min si apoi alte 5 min... la mine au fost indeajuns. daca aveti cartofi mai mari sau mai multi poate ca timpul va fi mai lung.
Se scot din vas si se aseaza in capacul vasului cu brinza Fontina ( cascaval ) pus felii subtirele peste ei, iar vasul pe suportul de metal special pentru grill din cuptor... Se trece cuptorul pe grill si se coc in reprize. eu am facut 2 de cite 5 minute ca sa se gratineze bine...
daca se prepara asa cum scrie in reteta originala in cuptorul normal se incepe prin a incalzi cuptorul la 180 c apoi...
...cartofii se curata de coaja, dc sunt mari se taie in jumatate pe lung, dc sunt medii doar se aseaza ca in poza ( cea din link-ul de la inceputul mesajului ) intre 2 bete/ baghete chinezesti sau chiar cozi de linguri de lemn si se taie transversal fara sa ii crestezi pina jos ( asta e scopul lemnelor din parti sa nu scapi cutitul pra adinc). Taieturile se fac la 2-4 mm una de alta. si cartofii se aseazain tava de cuptor. se ung cu ghee topit ( se poate cumpara de la magazinele arabesti sau se poate pregati in casa. este unt clarificat * o sa scriu cum se face ca am gasit undeva reteta. are punctul de fum cel mai inalt dintre toate grasimile si deci nu se arde si nu degaja toxine atunci cind prajesti cu el * asa zice lumea ) sau chiar cu unt topit. Se coc in cuptor cca 45 min sau 1 ora ( sau cit e nevoie in functie de cantitatea de cartofi ) si la fiecare 10-15 min se ung cu ulei. cind sunt coapte in interior (faceti proba cu scobitoarea ) se pune peste ei pesmetul si brinza cheddar rasa ( sau orice alt cascaval) si se coc la gril 10-15 min... pina cind au facut crusta.
de fapt timpii sunt in functie de cantitatea de cartofi, marimea lor si cum arde cuptorul.
cantitatile din reteta originala : 1 kg cartofi medii, 40 gr ghee ( sau unt), 2 linguri de ulei de masline ( eu zic ca fiecare pune ce ii place ), 25 gr pesmet si 60 gr brinza cheddar rasa ( sau alta brinza cascaval)
Eu iti voi da un desert la microunde:Ingrediente
(pentru o cana)
4 linguri rase faina
4 linguri rase zahar
2 linguri cacao neagra
1/2 lingurita praf copt
1 ou
3 linguri lapte
3 linguri ulei
Mod de preparare
Se amesteca intr-o cana ingredientele uscate, apoi se adauga oul, laptele si uleiul si se mesteca bine.
Se introduce cana in cuptorul cu microunde si se coace la 3 minute. Daca faceti doua cani le coaceti pe rand.
Se desprind marginile cu un cutit si se extrag checuletele din cana.Canile arata cam ca dupa razboi, dar astea-s riscurile meseriei.
Se taie felii checul.Se poate glazura cu ciocolata topita, gem, finetti, etc. Eu nu le-am pus nimic fiindca mi s-au parut destul de bune si-asa.
Buna! poti face cartofi copti la microunde, se pun cartofii si se da drumul
...app. pentru cartofii vechi se lasa vreo 30 min in functie de marime si la cei noi vreo 10 min dar in ambele cazur se lasa mai mult daca cartofii sunt mai mari sau daca inca nu sunt moi sau inca mai sunt cruzi prin anumite locuri. succes la "gatit la microunde"... aaaa, mi-am adus aminte, poti face si crendvusti la microunde se pun mai putin 3-4 minute sau pana incep sa se sparga
.ce zici de o funda?
Am eu o reteta.1:Scoate aparatul din priza, 2:arunca-l la gunoi.Nu este bun cuptorul cu microunde si te poti imbolanvii de la el.