anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se mai poate face piure din alte legume in afara de cartofi?

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Romanii, care nu cunosteau cartoful, faceau piure de pastarnac. E foarte bun, dar prea aromat pentru a fi mancat ca unica garnitura.
Eu mai stiu de piure de morcovi, piure de mazare; i piure de patate (cartofi dulci).

assiris
| assiris a răspuns:

Piure se poate face din toate legumele, doar ca nu ies la fel ca acela din cartofi. Copiii maninca de cind sunt mici piure de mere, banane, morcovi, telina, patrunjel si tot felul de legume de nu le mai stiu pe nume.

| Delia 75 a răspuns:

PIURE DE URZICI

INGREDIENTE:
- 500 g urzici ( eu am avut urzici oparite si congelate)
- ulei de masline
-3 catei de usturoi
- delikat
- marar ( eu am folosit uscat)
- patrunjel ( eu am fol. patrunjel uscat)
- o lingura amidon
- doua linguri de smantana lichida ( preferential)

MOD DE PREPARARE:

Urzicile le-am lasat la decongelat apoi le-am bagat la robot si le-am maruntit.
Intr-o craticioara se pune putin ulei de masline, se lasa la incins apoi se adauga urzicile mixate amestecam timp de doua minute, adaugam apoi condimentele si verdeata si apa cat sa acopere urzicile.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba 5-7 minute maxim.
Intr-un castron amestecam amidonul cu putina apa si apoi il rasturnam peste urzici...amestecam pana se ingroasa cam 5 minute.
Dam vasul cu piureul de urzici deoparte si adaugam usturoiul tocat marunt si preferential puteti pune si smantana lichida.
Se serveste cu mamaliga sau cu pui la cuptor in cazul meu.
Pofta buna!

Piure de castane, de legume dulci... dar la astea nu am retete, doar am auzit de ele.




anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din dovlecel si morcovs, poti adauga si 2-3 bucatele de branza topita.