| TPU.ro a întrebat:

Se spala sau nu puiul inainte de a fi gatit?

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu il spal intotdeauna!
Am vazut in Romania cum scapau gaina sau cate un copan pe jos, il luau si-l puneau in tava din galantar, unde se vindeau. Va imaginati, sa nu speli ceva cazut pe jos, unde ai umblat cu incaltamintea pe la toaleta, sau pamant, ori gunoi, ori mainile vanzatoarei care a fost la toaleta si nu s-a spalat pe maini... iar tu arunci puiul nespalat direct in cratita sa-l gatesti? Categoric il spal, asigurandu-ma ca nu imprastii apa murdara peste tot in bucatarie, pentru ca nu vrea sa imprastii si germenii pe care carnea de puii ii poate avea, vreau doar sa inlatur posibilele impuritati si gunoaie care s-au lipit sua atata de carne in timpul procesarii sau mutarii ei!

| Fatamuntilor a răspuns:

Eu il oparesc inainte de gati.Asta include si spalatul.

| OoBunnyoO a răspuns:

Nu am gatit niciodata pui, insa maica-mea il spala intotdeauna inainte sa il gateasca.

Daca este pui de tara il spala si il opareste. Daca este pui de la magazin doar il spala.

| zaratu a răspuns:

Da se spala deoarece pana sa il cumperitu au umblat o gramada de oameni cu acel pui si nu ai de unde sa stii ce boli de piele poti lua sau alte infectii....Eu cand gatesc pui prima data il curat de maruntaie il spal bine il usuc cu un servet de hartie, dupa aceea scot pulpe aripele si le parlesc putin ca poate sa mai aibe pene(puf) dupa ce le-am parlit le spal din nou si le usuc

| Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu a răspuns:

Eu cred că da.

| LostInPark a răspuns:

Eu il tin suspendat si il sterg cu un servetel umed si imi cer scuze fata de Pui! straight face

| floresdemayo a răspuns (pentru LostInPark):

Ești băiat bun, tu doar îl tamponezi. Dacă îi pui și o melodie, va da și din aripioare. : ))
PS. Și acum ești suspendat? straight face

| LostInPark a răspuns (pentru floresdemayo):

Am cerut atunci sa ma 'dezsuspendeze' dupa ce m-am uitat intr-un calendar crestin-ortodox, sa vad cum zboara alea 30 de zile.N-am primit niciun rezultat.Mai bine trimiteam un mail si 5000 de euro, la fetele alea care promit munca cu castiguri lucrand acasa si tot primeam un raspuns ceva.
Oare a avut ceva ca am trimis mesaj la contact pe o data trecuta cu rosu? sad
Mi-am facut alt cont, dar de cand cu noul look, TPU e ca o nevasta care si-a schimbat stilista.Parca ma inseala cand trec pe aici, nu mai e la fel ca inainte, multe chestii ascunse.
Da chiar, oare ma inseala TPU? sad

| Jager a răspuns:

Nu se spala pentru ca majoritatea puilor, sunt infestati cu salmonella [creste riscul de toxinfectii alimentare], iar tu cand il speli nu faci decat sa imprastii virusul pe haine, ustensile, tacamuri. Cel mai bine e sa tii carnea in apa fierbinte 2-3 minute, inainte de gatire.

| FabianelSHAF a răspuns:

Nu, se pune vasilină sau smoală pe el, apoi îl clătim în toaletă.

| Adkkdjcsk a răspuns:

Da, se spala si apoi se sterge cu un prosop de hartie.

Întrebări similare