Salata de vinete cu maioneza; musaca de vinete cu cartofii si ciuperci; vinete pane; Zacusca de ardei cu vinete; Tartine cu salata de vinete; Salata de vinete cu carne; vinete cu sos de rosii si usturoi; Mancare de vinete. sint retete o gramada pe.www.gustos.ro; www.retete-gustoase.ro
Da salata de vinete cu maioneza este un deliciu
(se prepara vinetele pentru salata exact asa cum o faci pe cea obisnuita, si intr-un bol separat iei dou oua fierte, niste maioneza daca vrei poti puen si niste marar tocat foarta foarte fin apoy torni compozitia de maioneza peste vinetele tocate, amesteci si introduci ceapa tocata fin amesteci cu ulei si pui un strop de zeama de lamaie ca sa ii ia greata si amesteci pana se omogenizeaza si se face perfecta de mancat:d) pofta buna
Am folosit niste vinete un pic mai diferite fata de cele care erau in Ro, nu stiu daca acum sunt si acolo, sunt mai scurte si mai bombate si coaja este un pic mai deschisa si mai mov. Am spalat bine vinetele si le-am taiat in patru pe lungime, am scos miezul din fiecare parte astfel obtinuta si apoi am trecut bucatile ramase prin faina si le-am prajit in putin ulei cite vreo 5 minute pe fiecare parte. Apoi le-am scos si le-am pus pe hirtie absorbanta. In uleiul ramas in tigaie am pus un catel de usturoi si miezul de la vinete taiat bucatele cu masline fara simburi si cu capperi (astia nu stiu sa ti-i traduc, s-a mai vorbit pe aici dar cum probabil nu o sa ii gasesti ii eliminam din start, ok?) si cu rosii din alea micute cit ciresele (din nou probabil nu o sa ai dintr-astea asa ca poti pune foarte bine rosii curatate de coaja si de seminte si taiate bucatele). Am prajit totul in tigaie 10 minute. Apoi am pus bucatile de vinete intr-o forma care mergea la cuptor, am pus umplutura in ele si am pus la cuptor la foc potrivit spre mare (adica 200�C) pentru 15 minute, mai mult sa se incalzeasca bine ca de copt era copt totul.
Eu nu suport lucrurile prajite prea mult, sau in care se vede uleiul cum zace asa ca eram destul de sceptica, am incercat sa scurg cit mai bine uleiul atit din umplutura cit si din vinete dar sa stii ca rezultatul a fost excelent, eu le-am mincat si reci si erau foarte bune. Probabil faptul ca eu le-am prajit cu cit mai putin ulei posibil si ca le-am tinut putin timp a facut sa nu fie foarte grase, nu stiu dar mie personal mi-au placut foarte mult asa ca daca vrei sa incerci…….