Salut,
Din ceea ce stiu eu, nici un suc nu este bun. Motivele sunt:
1. Contin conservanti, coloranti, indulcitori (precum aspartam, mextroza(?), etc) care iti pot afecta grav sanatatea in timp.
2. Toate sucurile contin zaharuri sau indulcitori, chiar daca sunt naturale, fiind considerate extrem de periculoase.
3. Sucurile de gen cola contin cofeina, care are un efect de agitatie pe o perioada scurta de timp. Pe perioade indelungate, sanatatea este inca sub semnul intrebarii.
4. Sucurile oricat de naturale sunt, aproape toate au aceleasi probleme: contin conservanti sa nu fermenteze, si/sau sunt pasteurizate... adica si mai nasol pentru ca prin fierbere se distruge o mare parte din vitamina c care este termo sensibila.
5. Orice suc natural contine zaharurile din fructe cel putin, zaharuri care sunt aproape la fel de periculoase ca cele obtinute artificial, deoarece se absorb instant in corp. Este o mare diferenta intre zaharul din suc si cel din fruct, deoarece in fruct zaharul cine cu fibre care ii asigura o absortie lenta in corp.
6. Majoritatea sucurilor contin co2 sau sunt usor acide in comparatie cu corpul care ar fi bazic. PHul sangelui joaca in jurul valorii 7.34.
7. Recipientele in care sunt ambalate pot avea scurgeri de substante chimice cand stau la 60 de grade sau peste. Si nu stii cum au fost stocate. De asemenea ambalajele din aluminiu pot avea scurgeri de aluminiu in corp sub actiunea aciditatii sucului asupra zgarieturilor stratului intern protector al ambalajului. In plus se aplica si ideea cu scurgerile datorate caldurii.
De aceea ti-as recomanda apa, ceaiul neindulcit si cam atat.
Scuze, stiu ca nu era raspunsul pe care il asteptai, dar citind tot pomelnicul asta poate iti vine sa te documentezi un pic pe net si sa te mai gandesti la situati asta.
Merg de ceva timp la Tymbark la practica si am vazut cm este facut sucul si de atunci, cand gasesc cumpar doar Tymbark.
Fructe/legume(morcovi) proaspete, bine spalate, facute piure, stoarse(Fara pulpa), se adauga apa si destul de putin zahar.
Nu am vazut sa puna praf de fructe concentrat, deci il recomand.
Fac si putine reclama cu ocazia asta:
http://stiucebeau.ro/produse/
Pe locul doi este Giusto.
Orice suc fara acid este mult mai sanatos si natural ca unul cu acid.
Sucul facut de tine din fructe e cel mai bun. Dintre astea eu as alege Tymbark cel putin pare mai natural )
Cumpara aparat de facut fresh-uri de portocale, si bea pana te saturi, este foarte ieftin, 15.000$
Buna. Deci naturalele sunt cele mai chimice. Cola si toate coloratele. Nici un suc nu e bun.dar din toate.cel mai bun suc e acela incolor ai grija de sanatatea ta
Sucul care este incolor este de fapt apa cu zahar si praf concentrat de fucte. Culoarea sucului este determinata de pigmenti din fructe. Daca storci un morcov si adaugi apa, nu vei obtine un amestec incolor cu miros de morcov si un amestec protocaliu cu miros de morcov