Drob, pasca, salata de boeuf, mancare rece de limba, prajituri, cozonac.
Ca masa usoara, as alege salatele de legume si pestele mai slab, sau carnea de pui. Eventual arunc intr-un fryer niste pui cu legume, si aia e.
Sau fac o salata cruda, fara carne, daca te referi la o gustare dupa o masa principala de Paste. Poate chiar o salata de fructe apoase (mere, struguri, citrice).
Salate de legume proaspete, carne slaba fripta, lactate cu putina grasime dar nu degresate (ca daca le degreasm luam de acolo ce este nutritiv), iaurt, lapte, branza de vaci nedegresate, dar nu branza telemea care e grasa destul.
Mancare de legume proaspete fara ulei, supe.
Insa pentru kg un pont, pana la sarbatori dai jos 3 kg sub cat vrei sa ai, apoi ai liber 2-3 zile, poate nici nu iei 3 kg alea, dar sa ai tampon.
Nu e cazul sa facem restrictii de sarbatori, e cea mai proasta chestie.
Eu asa fac, pentru revelion dau 4-5 sub cat vreau sa am, si nu am treaba, socotesc 6 zile de rasfat, 3 de craciun 3 de revelion, am zis asa doar, dar nu manan 6 zile chiar la liber, daca as manca la liber asa f mult as lua un 3 kg, deci oricum sub 5 date.
Nu tata, de toate, cozonaci, mancaruri, orice, nu se intampla nimic.
E inutil sa facem militarie de sarbatori sau sa ne ingrasam peste cat vrem, ca apoi sa le dam jos. Ne ingrasam pana la greutatea dorita sau chiar mai putin.
Pierderea kg alora de mai sus e f usoara, dat fiind ca sunt luni inainte de sarbatori, nu trebuie mult deficit caloric ca sa le dam. Trebuie mancat mai putin/zi cam echivalentul la 100 g paine si atat, 4 felii mici.
Si in 3 luni ai 3 kg date jos pentru paste de ex, ianuarie, feb, martie.
Dupa Paste termini mancarea din frigider!
Apoi te axezi pe supe, ciorbe si salate, ca sa dai jos Kg.