Da, este un desert foarte bun. Eu il prepar astfel: fac o cafea tare, neindulcita. Dupa ce o racesc, adaug cateva linguri de lichior de cafea. Inmoi piscoturile in siropul acesta. Bat frisca tare, apoi adaug treptat cate o lingura de mascarpone pana cand se intareste compozitia. Se asaza un strat de piscoturi, unul de crema pana cand se termina piscoturile, apoi se pune un ultim strat de crema, se presara cacao. Se tine la frigider cateva ore sau pentru o noapte. Pofta buna!
Bună!
Este foarte BUN!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/tiramisu
http://www.barbatlacratita.ro/2012/02/tiramisu-cu-mascarpone.html
http://www.culinar.ro/......-italiana/
http://gastronomie.ele.ro/......--r50.html
http://www.bucataras.ro/retete/tiramisu-reteta-originala-10679.html
http://www.teoskitchen.ro/2007/12/tiramisu.html
http://gourmandine.ro/retete-torturi/tiramisu/
http://www.lalena.ro/72-reteta-Tiramisu.html
http://www.adihadean.ro/2010/12/tiramisu-3/
http://www.boromir.ro/retete/4/tiramisu
Toate cele bune.
Buna!
Aceasta reteta de TIRAMISU pe care eu ti-o voi da este cea originala din Italia, asa cum este el preparat in restaurante!
Ingriedente:
8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute, pana se ingroasa, timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.
Se bate frisca.
Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere, de preferat fara mixer, cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca, amestecandu-se cu grija de jos in sus.Crema se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.
Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala).
Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.
Se pudreaza cu cacao si se da la rece.
Pofta mare!
Pa, pa!
Da,merita sa-l faci pentru ca este delicios.
Secretele unui Tiramisu delicios
Foloseste ingrediente de calitate si naturale (nu produse in plic, gen frisca sintetica), folosete cafea aromata si arome naturale (rom, coaja de lamaie, coniac, sau lichior de cafea).
Crema este trei sferturi din reusita prajiturii. In consecinta, ai de ales, fie folosesti mascarpone, fie prepari singura crema din branza de vaci si smantana. Alege o branza de vaci proaspata, dulce si bine scursa. Bate bine branza cu mixerul impreuna cu doua-trei linguri de smantana grasa si groasa. Adauga o lingura de zahar pudra si bate bine cu mixerul. Ceea ce rezulta este comparabil cu o crema mascarpone.
Piscoturile cele mai folosite sunt cele de sampanie, care se mai numesc si biscuiti Savoyardi. Si cam atat.Sa-ti iasa delicios!
Dupa parerea mea, tiramisu este cea mai gustoasa prajitura din lume. Merita facuta.
Este foarte, foarte bun........http://www.bucataras.ro/retete/tiramisu-reteta-originala-10679.html