| Pitic a întrebat:

Vreau si eu reteta si modul de preparare al salatei de boeuf

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Bebe, boeuf înseamnă, aici, carne de vacă, deci nu fierbi nici un piept de pui!:D
Diseară am să public pe site-ul meu reţeta dorită de tine, cu cantităţi şi modul de preparare pas cu pas. Intră după ora 20 pe site-ul http://lecturirecenzate.ro/!

4 răspunsuri:
| DraPraaHaarp a răspuns:

Uite eu iti spun km o face mama si ce ingrediente foloseste:p



ai nevoie de: [depinde d cantitatea care vrei sa o faci]

-piept de pui sau salam, parizel
-cartofi
-castraveti
-gogosari
-oua
-maioneza
-morcovi
-sare sau secretul gustului
-piper
maioneza
masline pentru ornat
-mustar


mod d preparare:
toate legumele trebuie puse la fiert, dupa c s`au fiert se lasa la racit, apoi se curata sh mai ast putun pana se racesc mai bine pentru a fi taiate; P

apoi taiam tot cubulete[micute d preferabil]
amestecam dar usor sa nu se sfarame apoi adaugam mustar, maioneza, sare sau secretul gustului si piper.

dupa ce s`a mestecat totul asezam salata p platou[ri] si intindem maioneza pe ea. apoi ornam cu castraveti, gogosari, oua, maslinehappy



Pofta buna! sper sa iti placatongue


eu ti-am dat varianta mea dar daca vrei cauta p google si iti da mai multe variante.

multumesc anticipathappy

| luiza a răspuns:

Mie nu imi plac adaugirile la salata de beof, si o fac de regula cand fac supa, ai nevoie de 4 morcovi, un piept de pui, 4-5 cartofi dar nu mari, 4-5 castraveti murati, 3-4 oua. Se pune pieptul de pui la fiert in apa rece cu sare. Cand da in clocot, se strange spuma si se adauga morcovi si ceapa curatate si crestate in 4, acum eu pun 1lingura vegeta. Separat pui la fiert cartofii, si ouale, care trebuiesc fierte tari, dupa ce s-au fiert si racit le cureti coaja. Cand s-au fiert carnea si morcovi le scot intr-o strecuratoare si se lasa pana se racesc de tot. Ceapa o arunc, la fel si pielita de pe pieptul de pui. In supa adaugi taietei si patrunjel dupa ce ii mai pui vegeta, sau sare, piper si taietei. Cand s-au racit pieptul si morcovi se taie cubulete, se adauga cartofii, castravetii si albusele de ou, taiate de aceeasi dimensiune ca morcovii si carnea. Le amesteci pe toate in castron adaugand sare dupa gust. Daca crezi ca iti place mai acrisoara poti sa mai pui un castravete, totul tine de gust... Le lasi deoparte si faci maioneza: galbenusele de ou se zdrobesc mai adaugi 2 linguri de mustar le si adaugi incet cu 150gr. ulei, fa treaba asta cu mixerul, merge mai repede. Adaugi maioneza peste legumele din bol, dar nu toata o data, cateva linguri, incorporezi si apoi restul, si gata salata, poti sa o ornezi cu maioneza si masline!

| claudiea79 a răspuns:

Salata de boeuf iese foarte buna cu carne de vita. carne macra pe care o fierbi 1 kg de carne; 3 kg de morcovi pe care ii fierbi. 3 kg de cartofii ii pui la fiert; cind sau fiert tai carnea marunt si cartofii si morocovi.castravetii si gogosarii eu am pus 2 borcane din fiecare se taie marunt si se scurge gogosari si castravetii mai au otet in ei. maioneza poti sa cumperi de la magazin mie mi-au trebuit 3 borcane a 500 de grame; am pus si 2 cutii de mazare de 800 de grame fiecare era fiarta asa ca am spalat-o si am scurs-o.se amesteca toate legumele intr-o oala impreuna cu 2 linguri de delikat; marar la plic si mistar 2 linguri maioneza si un pic de chimen. apoi se aseaza pe farfuri mari intinse se face salata ca un tort se pune deasupra maioneza feliute de gogosar si albus de la oua fierte tari. pofta buna.am facut pe 30 decembrie mai am si acum pe 4 ianuarie am facut mai multa salata sa am mincare mai mult timp.cu carne de vita iese mai gustoasa si cu mazare.se poate pune piept de pui sau sunca de pui dar nu iese asa gustoasa

| claudiea79 a răspuns:

Se pune si un pic de piper daca vrei este asa buna ca mincam cite un castron intreg odata