Folosesc o astfel de cana, schimb lunar filtrul fiindca data de schimbare este marcata pe cana si traiesc cu impresia ca beau o apa mai buna.Medici celebri au apreciat ca apa din Bucuresti filtrata astfel este mai sanatoasa decat apa plata.Nu am facut vreo analiza.
Nu stiu daca sunt bune de ceva, personal nu am folosit, dar sunt destule persoane care le folosesc.
Borsec plata si Dorna plata sunt cele mai bune(dar apa plata contine multe saruri, nesanatoase pentru rinichi).
NU mai folositi doar filtre pe baza de carbune activ, chiar si el argintat. Nu filtreaza partea bacteriologica decat in foarte mica parte, de la o anumita dimensiune in sus. si mai au o problema recunoscuta oficial: dupa un timp de folosire (chiar cu argintul din ele, care are efect limitat) filtrele se comporta ca un mediu de dezvoltare pentru partea biologica retinuta. Nimeni nu le schimba chiar la timp, sau chiar problema asta inainte ca ...rezerva sa se fi consumat. Prin urmare devin periculoase.
Au filtre proaste, in ele se formeaza bioculturi (se inmultesc bacteriile ), apa plata la sticla cel mai bine dar si acelelea-s cu probleme, am o vecina care lucreaza la proetectia consumatorului, daca o sticla de apa minerala sta imbuteliata mai mult de doua saptamani incepe sa faca cultura daca sta si la soare, in cateva zile, chiar daca sunt etans imbuteliate, cel mai bine apa fiarta si racita, dar n-are oxigen, bauta doar din cand in cand.
Parerea mea este ca Nu pentru ca o apa purificata 100% este apa la sticla cum ar fi Borsec plata! Acea apa este tratata special in fabrica si nu poti face cu un purificator asa ceva! Sper ca ti-am fost de folos
cristeaandrada întreabă: