| bianca6565 a întrebat:

Bunaaa! Vreau să-mi dati câteva opțiuni pentru o cameră digitală și ati putea să-mi spuneti, din experiență, care vi se pare bună pentru fotografie de peisaj, eventual și pentru poze cu/oameni, să aibă o calitate destul de bună la video și să iasă pozele frumos? Nu mă mai interesează acum dacă telefonul meu face poze mai bune, vreau doar să încep să fac fotografie cu o cameră mică și eventual să-mi recomandati și opțiuni mai bune.
eu am ales doar cateva dar daca aveti optiuni mai bune dc nu
Mulțumesc!

Sony cyber shot dsc w80
Sony cybershot dsc w830
Sony dsc w800
Canon powershot sx230 hs
Nikon coolpix s2700
Sony dsc w330
Nikon coolpix aw100
Panasonic lumix dmc zs3
Sony dsc w125
Nikon coolpix s550
Sony dsc w310
Olympus fe 360
Sony dsc w510
vivitar vivicam t028
Sony dsc w15
Nikon coolpix 7900
Sony dsc w100
panasoni lumi dmc tz35
Sony dsc wx100
Canon powershot sx220 hs
Sony dsc w55
Nikon coolpix 3100
Nikon coolpix s620
Sony dsc w210
Nikon s220

5 răspunsuri:
| Whitte a răspuns:

In afara de Olympus care stiu ca e proasta si de vivitar de care nu am auzit, restul sunt bune.
Sony este foarte bun. Insa daca se strica, in Romania nu ai unde sa repari camera. Stau cu una in sertar de cativa ani.
Canon, din cele 3 folosite de mine (si din imprumut, nu numai ale mele) au avut culori sterse.
Nikonul a fost first class. De cand a fost preluat de alta corporatie (i-a ramas numele) mai are unele compromisuri pentru economie. Dar in general este bun. Si rezistent la orice.
De Panasonic am auzit ca ar fi bune dar nu am avut nici una in mana, nu stiu cum se comporta.

| bianca6565 explică (pentru Whitte):

Deci ai recomanda ceva de la Sony si daca se strica m-am dus
ai in minte ceva model specific sau sunt cam bune toate?

| Whitte a răspuns (pentru bianca6565):

Sunt bune toate.
Eu am folosit doar unul.

| Frank51 a răspuns:

Pentru peisaje și/sau poze cu oameni, toate camerele enumerate sunt sub performanțele unui telefon, nu văd niciun motiv pentru care să cumperi așa ceva.

Dacă vrei să înveți cum să folosești un aparat foto, cumpără un dslr second, găsești până în 500 de lei. Iar pe urmă daca vrei un mirorless bun, recomand Sony zv-e10, sau ceva echivalent dacă nu-l mai găsești.

| bianca6565 explică (pentru Frank51):

Stiu ca un dslr ar fi bun dar as vrea sa am ceva micut sa l pot pune in buzunar
incep cu ceva micut si poate mai tarziu am sa-mi iau un dslr mai bun