| mariaandreea79 a întrebat:

de curând am făcut un cont pe un site de socializare unde pentru a dobândi calitatea de membru am făcut o plata online cu cardul debit. Ulterior fara sa-mi dau acordul asupra tranzacției mi s-a retras suma de 300 ron desi înscrierea era undeva la aproape 50 ron, noroc cu sms alert. Am blocat contul si cardul si am făcut plângere la poliție. Mentionez ca nu am bifat nimic care sa ii determine sa prelungească sau ceva tip abonament deci o mare frauda. Ieri primesc un email de la respectivul site cu o reamintire plata 351 ron si amenințări cu o firma internațională recuperări. Am văzut că in spatiul online sunt f multe plângeri fata de acest site ..imi asum parțial vina ca mi-am dat nr cardului crezând că este un site serios si ca plata este unica, nicidecum percepută sub forma continua. ..Intrebarea mea este, ati mai trecut prin asa ceva? Ați scăpat fara sa platiti? Acum citind termenii si conditiile care sunt destul de ambigue aflu ca vor o notificare in 14 zile prin fax cu nume, adresa si semnătură chipurile susținând că acesta reprezintă un contract executoriu desi online care este echivalentul unui contract semnat olograf..Repet nu mi-am dat acordul si nu am bifat nimic. Este o fraudă si as vrea păreri, simt ca înnebunesc nu stiu cum am putut fi atat de naivă

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Cel mai probabil era bifat de ei, acel acord (by defalut), care de obicei vine asa, iar daca tu nu-l debifezi, atunci ei continua sa-ti ia banii.
Nu am inteles de ce ai facut plangere la Politie, ca oricum ei nu te pot ajuta, ca nu-i treaba politiei sa faca asa ceva, ci a bancii, sa opreasca tranzactia.
In orice caz, punanad cardul acolo, ti-ai dat acordul sa-ti fie retrasa plata primara si cele ulterioare.
Din pacate, trebuia sa citesti foarte bine si sa debifezi anumite casute, care vin asa automat.