| Trăie a întrebat:

As vrea sa-mi spuneti regulile din baschet si rugby

Răspuns Câştigător
| DEBrown a răspuns:

Baschet
Un joc de baschet are loc între două echipe a câte 5 jucători pe teren fiecare. Scopul fiecarei echipe este să introducă mingea în coșul adversarilor și să încerce să împiedice cealaltă echipa să înscrie. Echipa care înscrie cele mai multe puncte la terminarea timpului de joc va fi învingătoarea jocului respectiv. Mingea poate fi pasată, aruncată, lovită, rostogolită, driblată, în orice direcție.Deasemenea îl poți păcăli pe adversar.Pentru asta se folosesc fentele.

Rugby
Fiecare echipă are 15 jucători pe teren și 7 rezerve. Sunt 8 jucători în pachetul de înaintare și 7 jucători pe linia de trei sferturi.

Obiectivul jocului este de a câștiga puncte prin:

Purtarea și culcarea mingii în terenul de țintă advers (eseu).
Trimiterea mingii cu piciorul printre buturile adverse. Buturile sunt formate din doi stâlpi paraleli cu o bară ridicată perpendicular între ei.

Un "penalty" se efectuează în al doilea mod.

Mingea se poate pasa numai înapoi cu mâna, sau și înainte, dacă este lovită cu piciorul.

Echipa adversă poate să recupereze mingea printr-un placaj. De obicei asta înseamnă că unul sau mai mulți jucători din echipa opusă prind pe jucătorul aflat în posesia mingii și îl blochează la pamânt.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nici nu vrei tare multe!
Intra pe site-urile oficiale ale federatiilor romane de baschet si rugbi si gasesti regulamentele. Numai bine!

| CristinaYope a răspuns:

Ai aici http://www.artimex.ro/regulament_baschet.pdf tot ce vrei despre baschet si aici http://www.artimex.ro/regulament_rugby.pdf despre rugby (funda? plss :o3 )