anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Recent am început sa fac sport și sa mănânc cât mai sănătos, adică încerc sa îmi schimb stilul de viata. As vrea sa iau proteine pentru creșterea masei musculare dar vreau sa și slăbesc câteva kg. Pana acum am făcut doar antrenamente cardio și as vrea sa știu cum sa procedez corect. Sunt fata, 19 ani, 160cm înălțime și 65 kg. Puteți sa îmi dați niște sfaturi?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Sigur sa te antrenezi ca si pana acum si imediat dupa antrenament sa iei un shake cu proteina. In zilele in care nu mergi la sala poti lua proteina oricand in timpul zilei.
Sa ai 3 mese principale
Nu stiu ce inseamna la tine a manca sanatos, ca sa mananci sanatos in ziua de azi ai nevoie de o ferma proprie in care sa iti produci singur mancare altfel e foarte greu... legumele, fructele sunt tratate, carnea este tratata totul este chimic.
A si sa nu uit nu fa doar antrenament cardio fa cardio doar 1-2 zile pe saptamana in celelalate zile fa si antrenament cu greutati (bine cu greutati mici) si fa pe exercitii pe grupe musculare.
Ca o recomandare in ceea ce priveste suplimentele alimentare cu proteina iti recomand sa ai rabdare si sa citesti tot acest articol, vei afla multe lucruri importante despre aceste proteine https://www.machomen.ro/care-sunt-cele-mai-bune-proteine

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce pudra proteica îmi recomanzi? Și oare reușesc sa și slăbesc și sa pun și masa musculara sau trebuie sa le fac consecutiv?

| AnastasiaK a răspuns:

De ce vrei pudra proteica? Adica serios...la 65kg nu esti in stare sa-ti iei proteinele din mancare? Oricum trebuie sa-ti pui alimentatia la punct ca suplimentele NU inlocuiesc o dieta echilibrata asa ca nu inteleg de ce ti-ar fi greu sa incluzi si alimente bogate in proteine. In 300g de iaurt grecesc, ai peste 20g de proteine. In 200g piept de pui ai vreo 40g de proteine. Cu astea deja treci de 60g de proteine mancand nici 400kcal, iar tie mai mult de 100g de proteine intr-o zi oricum nu-ti trebuie.

Also, slabirea si cresterea in masa se fac alternativ, dar daca esti la inceput, in prima perioada poti creste in masa si fiind in deficit caloric.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da-i reply la raspuns, altfel nu vede comentariul tau (nu primeste notificare daca pui comentariu general).

| RAY a răspuns:

Tu esti fata ai mai multa grasime decat un baiat desi e foarte bine ca vrei sa ai mai multa masa musculara, dar masa musculara nu se face din mancat doar, trebuie si pus osul la treaba, trebuie sa faci culturism

Proteină din zer Protein content per 100g: 80-90g
Proteina de soia Izolați Protein content per 100g: 88
Cod Protein content per 100g: 18g
Clame și alte moluște Protein content per 100g: 48g
Tofu Protein content per 100g: 17g
Parmezan cu conținut Protein content per 100g: 42g
carne de vită Protein content per 100g: 36g
miel Protein content: 25g
Piept de pui Protein content per 100g: 33g
Muschiulet de porc Protein content per 100g: 23g


aici ai un program complet de culturism https://cum-sa-slabim-sanatos.blogspot.com/......-culturism

trebuie sa fi in deficit caloric ca sa slabesti, mai bine ai slabi apoi sa vezi de culturism

https://cum-sa-slabim-sanatos.blogspot.com/......%20slabire