anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt clasa a 8-a si as vrea sa dau la liceul militar, doar ca am unele „probleme". Ideea e ca in aproximativ 1 LUNA si jumătate trebuie sa dau probele sportive, dar la trei dintre ele nu ma pot descurca deloc.Pentru a trece testul trebuie sa alergi 1000 m in 4, 25 min (eu sunt fata si e mai mult cu 10 secunde decat la baieti), iar eu dupa 200m numai pot alerga, trebuie sa sari de pe loc 3m eu pot doar 1, 75 si sa faci 6 flotări, si eu nu pot nici macar una????Cum as putea sa rezolv cu condiția fizica intr-un timp relativ scurt?

18 răspunsuri:
| Sara1248 a răspuns:

Nu ai nicio sansa. Renunta la ideea cu liceul militar si dai la o facultate militara, cum ar fi Academia Tehnica Militara din Bucuresti, sau Academia Fortelor Terestre din Sibiu. Pana la urma liceul nu-ti decide soarta, ci facultatea e importanta. Urmand un liceu teoretic, aproape de casa, ai o adolescenta linistita si te pregatesti din timp pentru probele de peste 4 ani. Cunosc fete care scot 1000 de metri, dar nu in timpul care e nevoie, si pana si ele sunt foarte stresate de proba, asa ca intelegi ce vreau sa spun. Si saritura de pe loc reprezinta de fapt doua sarituri legate. Nu ai cum la 14 ani sa sari 3 metri dintr-o singura saritura. Multa bafta in viitor! happy

| lZlJokerlZl a răspuns:

Pregătirea pentru alergarea de rezistenţă:
În timpul alergării este bine să ţii corpul drept şi braţele îndoite, din coate, în unghi drept, iar contactul piciorului cu solul să se facă fie pe călcâi, fie pe toată talpa, astfel încât să rulezi talpa de la călcâi spre vârf.
Principalul „inamic" al acestei probe este oboseala. De aceea, antrenamentul progresiv este foarte util. Poţi începe cu exerciţii de alergare uşoară, apoi să continui cu exerciţii de alergare cu viteză uniformă, pe o distanţă dată şi într-un timp stabilit, până ajungi la executarea probei pe distanţa şi în baremul fixat pentru categoria de personal pentru care candidezi.

Pentru proba cu saritura ar fi ideal sa incepi cu niste genuflexiuni cu saritură sau dacă este prea greu se pot face doar simple genuflexiuni in primele zile sau săptămani.

Pentru a face flotari este ideal sa ti spatele drept si sa incepi prin a sta cu picioarele pe podea iar mainile sa fie pe o suprafata mai inalta de exempu un scăunel sau chiar pe pat doarece iti usureza forta cu care trebuie sa te ridici.

Avand in vedere că timpul este relativ scurt trebuie sa insisti pe exercitii si sa le faci in fiecare zi.La inceput o sa fie putin greu dar pe parcurs o să vezi că devine din ce in ce mai usor.In sport este bine să iți depășești puțin limitele si să nu renunți imediat ce simți că ai obosit, întotdeauna să încerci mai mult.

| User23434 a răspuns:

Ai putea sa te antrenezi zilnic, dar din ce ai zis mai sus nu prea pare ca te califici pentru asta. Nu vreau sa te descurajez! Mult noroc.

| NelsonM a răspuns:

Inteleg esti grasa dupa cele spuse nu iti pot spune decat ca este imposibil intr o luna jumate sa dai jos si sa intri si in bareme eu dau tot la lm si ca sa intru in bareme mi-a trebuit 4 luni de antrenamente happy

| Th3AbSinTh3 a răspuns:

Cineva ti-a scris ca n-ai sanse, nu e adevarat! Am citit tot ce a scris si a vrut putin sa te descurajeze pentru a renunta. Cumva are dreptate. Pierzi mult ducandu-te acolo din liceu, mai gandeste-te. Uita-te la cei care sunt la un liceu normal cat se distreaza si vorbeste si cu cineva care e la liceu militar. Bine, e alegerea ta, pana la urma sunt cam subiectiv, mie nu mi se pare bine, dar tu stii.

Cat despre probele sportive.
Pai rezistenta o capeti in timp. Pentru moment eu zic sa nu te mai cronometrezi, sa nu iti mai propui sa alergi 1 km, doar alearga. Ar fi bine sa ai si pe cineva cu tine, singura iti vine sa alergi tot mai repede si obosesti. Respiratia e importanta, foloseste-te de diafragma pentru a respira, nu stiu exact cum sa explic. Cand inspiri trage-ti si burta(dar nu exagerat)... Cauta, sigur e un video despre asa ceva.
Eu la inceput alergam 50 de m cat de tare puteam, apoi 100 normal si ma intorceam 150 asa alergand usor, usor si dupa repetam. Sau alergam in rampa (50-70 de metri) cat de tare puteam, apoi coboram incet si dupa repetam. Astea sunt cardio si ar trebui sa ajute.

Despre saritura nu stiu ce sa zic, uita-te pe Youtube la tehnica, e foarte importanta, muschii se vor dezvolta de la alergat.

Si hai ca 6 flotari nu sunt multe. Pentru inceput pune mainile pe un perete si fa-le din picioare, o sa fie usor, o sa faci destul de multe, e important sa te obisnuiesti cu miscarea, apoi pune picioarele in pat si mainile pe podea si incearca, nici astea nu sunt grele, apoi usor, usor o sa reusesti sa le faci si pe cele normale. E foarte important sa reusesti sa faci una, doua la inceput, nu trebuie sa le faci pe toate deodata. Sa zicem ca reusesti sa faci 2, iei o pauza, mai faci 2 si tot asa. In alta zi incerci 3 si trebuie sa iasa.

| DaianaDiana79 a răspuns (pentru NelsonM):

Nu sunt grasa am 1, 76 si 60 de kg

| DaianaDiana79 a răspuns (pentru lZlJokerlZl):

Multumesc

| DaianaDiana79 a răspuns (pentru Sara1248):

Si parintii mei lucrează in armata si bunicii au lucrat si mie imi place destul de mult ideea si de asta vreau

| DaianaDiana79 a răspuns (pentru Th3AbSinTh3):

Multumesc de raspuns si m-am documentat destul de mult despre liceul militar si chiar mi se pare interesant si pe lângă asta nu o sa fiu ca toții copii de varsta mea(adica cu țigarea in mana si cu băutura la gura)Si pe lângă asta parintii mei lucrează in armata si bunicul meu a fost ofițer... si mie imi place destul de mult ideea

| darrio2007 a răspuns:

Nu vei reusi sa atingi acele bareme darmite sa le depasesti, intr-o luna jumate. Parerea mea este sa iti schimbi optiunea.
Incearca alt liceu unde esti mai buna.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Th3AbSinTh3):

"apoi pune picioarele in pat si mainile pe podea si incearca, nici astea nu sunt grele"

Poate vrei sa spui mainile in pat si picioarele pe podea... daca are picioarele ridicate ii va fi chiar mai greu decat la flotarile clasice

| AnastasiaK a răspuns (pentru DaianaDiana79):

"toții copii de varsta mea(adica cu țigarea in mana si cu băutura la gura)"

Inteleg ca vrei in armata, dar si tu ar trebui sa intelegi ca asta nu te face superioara altora (oricum din ce reiese din intrebare n-o sa ajungi prea curand acolo). Daca o faci, fa-o pentru ca iti place tie, nu pentru ca ai impresia ca te face speciala. Tot la varsta ta sunt si copii cu realizari pe plan interbational...zic si eu.

| DaianaDiana79 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu ma face mai superioară doar ca nu o sa cad in anumite anturaje.Si ma duc pentru ca imi place

| Th3AbSinTh3 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu sunt mai grele, te invit sa incerci!
Genunchii sa se afle cam la marginea patului...

| Th3AbSinTh3 a răspuns (pentru DaianaDiana79):

Stai linistita ca si acolo sunt destui fumatori.
Asta crezi tu despre tine? Ca daca esti intr-un grup in care se fumeaza si bea, asta vei face si tu? Nu, stai ca deja m-am exprimat gresit. Daca esti la un liceu normal in care normal ca majoritatea fumeaza in pauze si povestesc cat de mult au baut in weekend, vei face si tu acelasi lucru? Faci numai ceea ce vrei tu sa faci! Eu am trecut printr-o intamplare cand eram mai mic care m-a facut sa-mi promit ca nu ma voi apuca de fumat, trecand la liceu am vazut cum tot mai multi colegi se apuca si majoritatea imi ziceau sa incerc si eu si i-am refuzat politicos si au inteles ca sunt mai incapatanat si cand spun nu, e nu laughing

| NelsonM a răspuns (pentru Th3AbSinTh3):

Ai dreptate happy dar oricum cei dintr un liceu militar sunt mai responsabili ca cei din cel civil

| AnastasiaK a răspuns (pentru Th3AbSinTh3):

Da-mi voie sa rectific: DACA LE FACI CORECT, sunt mai grele. E la mintea cocosului ca un exercitiu pentru pectorali, deltoizi si triceps va deveni mai dificil cand sprijini mai multa greutate in partea superioara a corpului.

Daca am inteles bine la ce te-ai referit cu genunchii, atunci deja vorbim despre executie incorecta. Cauta "decline push ups" pe internet daca vrei sa vezi despre ce vorbesc.

| Dyalema a răspuns:

La sarituti ambele sărituri trebuie să cumuleze 3 metri