| ZbarMario a întrebat:

Chiar ai nevoie de 2grame de proteine pe kg când faci sala? De ex:70kg-140g proteine zilnic
"Am auzit că s-a dovedit ca nu sunt necesare atâtea proteine, ajung și 50-60 g zilnic și tot la fel te vei dezvolta" este adevărat?

1 răspuns:
| AnastasiaK a răspuns:

E discutabil. In primul rand ca pentru crestere in masa musculara, nu 2g e recomandarea generala, ci 1.5g, se pune mai mult accent pe surplusul caloric decat pe proteine. 2g sunt recomandate de obicei la definire, dar sunt ok si in perioada de crestere.

In al doilea rand, cantitatile astea ar fi teoretic raportate la masa ta musculară. Dar nu poti sa stii tu exact din 70kg cate sunt de muschi, asa ca, avand in vedere ca nu daunează in vreun fel oricum, e mult mai simplu si safe sa raportezi la greutatea ta direct.

In al treilea rand, ca incepator te dezvolti oricat de tare ai da-o în bara si cu alimentatia si cu antrenamentul, dar NU la fel ca atunci când nu o dai în bară. Însă un incepator nu are cum sa compare si sa stie ca s-ar fi dezvoltat mai mult sau mai bine altfel, deci daca vede un progres are automat impresia ca a facut lucrurile corect.

In concluzie: daca vrei sa fii sportiv si sa te dezvolti ca unul, ai nevoie să mănânci ca unul. Dacă nu, păstrează raportul ăla al oamenilor care nu-s sportivi (0.8g proteine pe kg corp) și vei arăta fix ca ei happy