| ovidiujoker15 a întrebat:

Salut TPU!
Am o intrebare despre proteine.
Vreau sa ma apuc de sala, am 67kg si as avea nevoie de 140g De proteine zilnic din alimentatie nu imi permit sa mi-o iau.
Asa ca ma gandesc in felul urmator, vreau sa imi iau proteinele astea whey https://www.myprotein.ro/......30943.html de 2KG care ar costa 200 de lei.
Mananc dimineata 2 oua, care inseamna 10g de proteina, termin scoala, ma duc la sala, vin repede acasa si mananc niste orez cu pui si sa pun 25g proteine peste mancare sau sa pun 100 odata, eu as zice sa pun cate 25 la fiecare masa, sa fie 4 mese 100g proteine. Intrebarea este ca am auzit ca afecteaza ficatul doar cand consumi mult, 100 de grame, e mult zilnic. Precizez ca din mancare nu pot sa imi iau atatea proteine ca nu imi permit financiar.
Si apropop, cum se masoara, adica sa pun 25 de grame, cum stiu cate grame sa pun si le pot pune peste mancare sau trebuia sa le amestec cu ceva?

5 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

De fapt iti trebuie 1.62 de grame de proteina pe kilogram pe zi.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28698222/

Nu conteaza la ce ora le iei sau provenienta, cum nu conteaza atat de mult nici cand mananci, nu afecteaza performantele in vreun fel. Proteinele pudra le pui in apa, amesteci si le bei, simplu.
Sfatul meu, studiaza mai mult cum sa alimentezi si ia proteine pudra doar daca nu poti manca suficient de mult. Proteinele pudra nu-s mai ieftine decat mancare gatita. Cand slabesti in niciun caz sa nu iei proteine pudra, corpul tau are nevoie de cat mai multa mancare ca sa nu simti senzatia de foame atunci cand slabesti.
Ia-ti un cantar de bucatarie daca nu ai nimic gradat la indemana.

Răspuns utilizator avertizat
| Apokales a răspuns (pentru ovidiujoker15):

In regula. Si nu poti sa cumperi mancare adevarata, nu pudra, sau nu poti sa mananci cantitati mai mari de mancare? Cauta pe google care sunt alimentele bogate in proteina si o sa vezi ca poti sa iti iei necesarul de proteina din alimente. Mai ales ca vrei sa pui masa musculara nu o sa ai probleme pentru ca nu o sa ai mari restrictii in privinta caloriilor.

Răspuns utilizator avertizat
| ChangeMea a răspuns:

Pare un lucru destul de simplu, hobby-ul tău sportiv din copilărie, dar după cum s-a dovedit, acest hobby poate aduce o mulțime de beneficii și interes în viața ta, de exemplu, datorită pasiunii mele pentru sport, a fost mai interesant să îmbraci meciurile sportive cu cel mai bun lucru pe care îl așază în https://mightytips.ro/case-de-pariuri/betano/aplicatie-mobil/
și că iti place? Și te va ajuta, garantez!