| Shac0 a întrebat:

Sal sunt un baiat de 14 ani si vreau sa devin musculos da sa nu depun efort mare nu-s gras da nu vreau sa ma solicid, deci ce mi-ati recomanda sa ma fac maimusculos?

10 răspunsuri:
| mortallx a răspuns:

Apuca-te de tractiuni/flotari/abdomene si genoflexiuni happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru mortallx):

Si ce faci cu alea? laughing

| mortallx a răspuns (pentru Cosmin86):

Tu ce crezi ca poti face cu ele? Doamne, ce intrebare stupida poti pune omule.

Era o intrebare ironica, alea sunt pentru copii mici, nu pune nimeni muschi cu exercitiile alea.

p.s. : vezi ca se scrie "geNUflexiuni", nu "geno"

Nu stiam de faza cu...genuflexiuni ma rog, oricum cine te-a mintit pe tine ca nu se pun muschi din astea? Ai auzit de "Calisthenics"? Si nu, nu vorbesc doar din auzite/vazute, si eu am inceput sa practic, am o luna de cand fac si deja sunt diferente mari.De la 30 de flotari, am ajuns sa fac 75, 50 pe fiecare set si 13 cu 25kg in spate si crede-ma, se definesc muschii cat sa arati si tu calumea, ci nu o aschie.

Daca faci 50 de flotari in loc de 30 inseamna ca esti mai rezistent, nu mai puternic.

mai puternic esti cand maresti GREUTATEA, nu numarul de repetari.

Muschi+forta se fac cu exercitii la care faci MAXIM 10 repetari, cand poti mai multe maresti greutatea.

Muschii NU se definesc cu exercitii, ci cu alimentatie, definire = arderea grasimii care acopera muschii, grasime acumulata in perioada de masa.

In functie de ce faci ( definire sau masa ) difera alimentatia.

Stiu asta, faci rezistenta si "forta statica", de aceea am si spus ca am inceput sa fac flotari cu greutati.Cat despre alimentatie, ai dreptate, o luna mancam doar cand apucam si ce apucam, cand am inceput sa bag mancare bazata pe proteine in mine, am inceput brusc sa pun usor.Acum cu scoala...cam greu cu alimentatia si se vada, intr-o luna am slabit 1, 5kg.

| Cosmin86 a răspuns:

"da sa nu depun efort mare", ce bine era daca se putea DOAR cu efort mare, din pacate trebuie sa depui efort FOARTE MARE, doar efort mare NU e suficient.

Si mai ai nevoie de :

- 4-5 mese pe zi bogate in proteine ( fara asta nu faci mare lucru )
- odihna
- antrenamente dure
- suplimente

| Tudorica_Felix_1997 a răspuns:

Ma deci la sala te duci daca iti place, te duci de placere nu musai ca sa te faci musculos
si oricum muschi fara sa te soliciti nu poti face, ar mai fi fost varianta cu inotul dar si acolo trebuie sa te soliciti destul de mult

| faf a răspuns:

Ca sa devii musculos conteaza foarte mult dieta in proportie de 90% exercitile ca abdomenele nu te vor ajuta foarte mult vei pierde din masa musculara.