| Mirel4412 a întrebat:

Am gasit o bicicleta si la specificatii nu scrie daca are frane hidraulice sau mecanice, iar pe net nu am gasit nimic, poate ma ajutati voi. Va las linkul mai jos de la produs, iar daca mi-ati putea recomanda alte tipuri in aceeasi categorie de pret ar fi super. https://www.hervis.ro/......OR-2571058

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

O mie șase sute lei: mecanice pe disk

| Dima_Alin_1998 a răspuns:

Franele sunt mecanice pe disc. Mi-am achizionat si eu o bicicleta, se descurca bine, iti las link-ul aici https://www.emag.ro/......D7DNJBMBM/

| cristi202 a răspuns:

La prețul ăla, nu are cum sa fie frine hidraulice. Uită-te la prețul unei frine hidraulice, și vei înțelege.
Eu nu mă dau in vînt după ele. Pe o bicla de 1500 de euro, deși am opțiunea pe cadru si furca pentru frine pe disc, merg tot pe vechile frine V-brake. Jantele de acum sunt super rezistente, am mers și fără 5 spițe, și am 105 kg, aveam și bagaj, și frîna tot funcționa, și prefer ceva mai simplu de firma decat ceva mai evoluat dar no name. Cu frânele mele Shimano XT, cine cunoaște, știe ce inseamna XT, opresc bicla de la 35 la ora in doi metri, și am văzut frine pe discuri de duzină care erau mai proaste ca ale mele.
Și încă ceva, cu cît mergi mai sus, cu atît lucrurile devin mai complicate. Eu nu as alege niciodată hidraulice pentru că la cele mecanice, in special la V-brake, in caz de probleme, e mai simplu de reparat, te descurci mai ușor pe teren.
Deci ai grija ce alegi.

| Mirel4412 explică (pentru cristi202):

Am vorbit cu un specialist si mi-a spus ca sunt hidraulice

| cristi202 a răspuns (pentru Mirel4412):

Nu trebuie sa fii specialist ca sa intri pe site-ul producătorului și sa vezi specificațiile?
Da, sunt de acord, sunt hidraulice. Problema e la preț. O bicla că asta, cu o echipare decenta, nu are cum sa fie 1615 lei. Doar o frîna e pe site-ul cu cele mai mici preturi, bikexpert.ro, e peste 110 lei. Daca mai pui și furca cu 325, și cauciucurile undeva la 100, daca mai țin bine minte, ai 750 de lei deja doar din atît, adică aproape jumătate din prețul biclei. Unde mai pui restul pana la 1600? Depășește mult. Nu are cum sa fie o asemenea bicla la un asemenea preț.
Daca te uiți atent pe pagina cu bicla, spune că prețul recomandat de producător e peste 3000 de lei, și atunci, da, e explicabil.
Poate că e la prețul asta, dar are ceva probleme, poate fi zgiriata de exemplu. Dar nu acela e prețul ei în mod normal.

| Mirel4412 explică (pentru cristi202):

Stiu, asta m-am mirat si eu, deoarece cei de la focus nu fac biciclete ieftine. Cine stie, si asa nu mai e pe stoc

| cristi202 a răspuns (pentru Mirel4412):

Corect. Focus e o firmă decenta, și o bicla decenta nu găsești sub 2500 de lei.