Eu nu îți pot răspunde (când m-am dus la tenis - pe vremea aceea, la Casa Pionierilor, nu mai aveau locuri, așa că m-am înscris la următorul sport din lista cu locuri libere -> tir)
Dar succes in proiectul tau.
1986. Presupun că da. Aveau o grupă de vreo 20-25 de copii.
Noi aveam o masa de tenis in uscătoria blocului, pe care am reconditionat-o cu administratorul de bloc și astfel toți copiii mai mari cât și adulții din bloc ne jucam vara cat puteam. Era fun.
De ce crezi ca acum nu mai este la fel de practicat?
Cred că pentru simplul fapt că era chiar atractiv ca și activitatea și mai ales pentru că se juca în 2/4. Comparativ cu înotul și gimnastica (pe care le-am făcut multi ani) unde totul era individual.
Cred că este o mixtura de promovare (marketing) slabă și dezinteres national pentru a practica un sport. Există și mult mai multe alegeri de discipline sportive acum, fata de ce era mai demult. Problema este că la vremea respectivă nu prea aveam (ca și copii, tineri) prea multe de făcut. Nu exista internet, smartphone-uri, pc-uri (primul l-am avut in 1991), diferite platforme social media etc. Atunci dacă îți doreai să citești despre un subiect și nu îl găseai în cărțile din bibliotecă (aveam peste 3500 de volume) mergeai la biblioteca județeană unde căutai in zeci de volume și îți satisfăceai curiozitatea. In același timp foarte multi copii și tineri practicau un sport. E adevărat că mulți practicau doar un timp foarte scurt. Sau alții schimbau disciplina sportivă, însă per ansamblu se practica sport la greu. In ziua de azi sunt mult mai multe elemente și activități care care te distrag de la a avea o activitate sportivă. Dar se poate și în epoca in care trăim sa fii sportiv bineînțeles.
DaciaRomania întreabă: