In primul rand eu nu inteleg unde vor ateii sa ajunga tot atacand, existenta lui Dumnezeu, aducand mereu in discutie faptul ca Dumenezeu lasa oamenii sa moara etc. Asta e un lucru imoral din punctul de vedere al credinciosilor. Sa sti ca sunt doua feluri de crestini sau credinciosi. Sunt credinciosii care intr-adevar pot fi numiti credinciosi, si mai sunt cretin-ciosii care habar nu au ce se sarbatoreste pe 15 August. De la cretin-ciosii sa nu aveti nici-o "baza", pentru ca acesti cretin-ciosi duc religia ortodoxa si nu numai in pozitii negative sau inferioare. Bluebios, te inseli amarnic, Nu trebuie sa fi crestin ca sa fi satanist; Daca crezi in Dumnezeu esti constient si de existenta satanei si invers, dar nu exista o regula "Ca sa fii satanist trebuie mai intai sa fii crestin." Dupa parerea mea ca sa fii satanist trebuie mai intai sa fii cretin.
Nu am raspuns pentru intrebarile tale.Valorile morale ale unui om nu tin de religie asta e clar. Oameni fara scrupule exista peste tot fie ca sunt atei sau nu si oameni care au valori morale la fel.
1.Exsista?
2.Din punct de vedere crestin, cred ca singurul lucru rau pe care-l fac ateii cu exceptia credinciosilor e sa gandeasca.
Sa inteleg ...si tu esti ateu nu?
Bluebios cati ani ai? 14-16 nu? La varsta ta toti am fost atei/satanisti etc.Pana si ateii inainte de moarte sunt constienti ca vor da socoteala in fata lui Dumnezeu. Google it
.Fiecare e liber sa gandeasca cum vrea si sa creada in ceva. Poate ca pe ateii parintii lor i-au invatat de mici sa nu creada in Dumnezeu, asa cum pe noi parintii ne-au invatat sa mergem la biserica.Nu trebuie noi sa ii judecam, e Cineva acolo sus care o va face.
Da nu cred ca sunt lucruri pe care ateii sa le faca si credinciosii nu sau invers, dar sper ca aici nu vorbim despre satanisti, vorbim stric despre atei. Cred ca pentru linistea lor credinciosii cred in Dumnezeu, pentru siguranta lor mintala.