| Sawarekh a întrebat:

Am o intrebare mai mult din indignare despre Rusia.

Mi se pare ca deja acest Putin doar latra si se mai crede si Dumnezeu.

Ameninta intr-una cu armele nucleare de deja ne-am plictisit, oke sa zicem ca o sa le foloseasca, dar logic vorbind daca Rusia va folosii arma nucleara, o sa astepte o replica, corect?

Asta inseamna ca indiferent ce va distruge Putin si pe Moscova o sa pice rachete nucleare.

Deci, de ce toata lumea se sperie de Putin?

7 răspunsuri:
| Sawarekh explică:

Am stat si m-am gandit logic, e irelevant ca Rusia are cel mai mare arsenal de arme nucleare, din moment ce e de ajuns sa zicem de doar 100 de focoase sa distrugi un oras/o tara, etc.
Adica daca e sa ne luam dupa logica asta cu armele nucleare, si Marea Britania ar putea distruge Moscova si St. Petesburg in cateva minute...

| StoicAnalysis a răspuns:

Armele nucleare exista doar pentru intimidare. Nu prea vrea nimeni sa le foloseasca in realitate, pentru ca stiu ca vor urma repercusiuni grave.

Putin vrea doar sa faca un razboi de uzura pentru a slabi Ucraina si de a cuceri niste teritorii cheie pentru el. In felul asta impusca doi iepuri dintr-un foc. Scapa de arsenalul vechi si fabrica unul nou. Lucru ce misca putin economia dintre el si posibil aliatii lui pentru care face acest favor. Conflictul dintre ucrainieni si rusi, era de mult. Inca de prin 2011-2014. Doar ca abia imediat dupa pandemie, s-a dat unda verde la atac.

Lumea se sperie de Putin pentru ca este fost KGB-ist si mai toata lumea stie ca oponentii lui politici sau criticii mai agresivi, ajung sa moara in "accidente" destul de bizare. Gen cazaturi de pe blocuri, otraviri, asasinate obscure, etc.

Armata insasi este o industrie care genereaza rulaj economic. Si un razboi intre unii, poate fi o afacere foarte profitabila pentru altii. Fabrici de armamament care duduie de comenzi, echipe de constructie si agentii imobiliare care fac case pe banda rulanta, fabrici de mobila care la fel, duduie de comenzi, etc. Tarile afectate de razboi sufera, insa celelalte state care fabrica bunuri, profita de pe urma lor.

Razboiul asta eu cred ca este unul de pe care profita destul de multi oameni.

| gabicoo a răspuns:

În timpul mandatului lui Richard Nixon cei de la Casa albă foloseau următoarea tactică, atunci când venea o delegație străină și aveau ceva de negociat. Le spuneau celor veniți că Nixon este nebun, că poate folosi arma nucleară oricând și că ar fi cazul să accepte termenii impuși de el. Nixon nu era nici nebun și nici idiot - la fel și Putin, dar el nu are succes cu tactica asta pentru că au aplicat-o și americanii cu câteva decenii înainte și deja este "fumată"!

| siriusblack98 a răspuns:

1. Nu o sa foloseasca nici o tara arme nucleare ca nu ar avea nimeni nimic de castigat.
2. Intelege ca ce vezi tu la TV e strict propaganda anti-ruseasca, la fel cum s-a facut mereu de la aparitia televizorului despre orice tara care nu a acceptat conditiile Americii. Daca maine Rusia ar accepta absolut tot ce vrea America si s-ar supune complet implicit conditiilor UE, poimaine inamicul nr 1 al lumii ar fi Belarus, apoi dupa capitulare, ar fi Coreea de Nord, apoi Cuba and so on.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Colegii au raspuns in parte. Eu raspund la ultima intrebare. Care toata lumea? Ia du-te la Cocotatii din deal sau Cotusca de Campie sa vezi vajnicii "luptatori" romani care dupa 4 "det-uri" si cinci beri, rup leaturi din gard si cu furci si topoare injura ca birjarii, atrasi inexplicabil de gravitatia Pamantului, ameninta ca "rup" tot in Rusia. Pam-pam

| ValentinMihai78 a răspuns:

Un dictator este în general o persoană instabil psihică! Nu o spun eu, o spun istoricii. Ori o persoană instabilă psihic nu ști niciodată cum va reacționa când se va simți în pericol, înfrântă! Nici pe Hitler nu l-a luat nimeni în seamă, nici măcar Stalin nu și-a dat seama ce dorește de fapt Hitler și ne-am trezit cu un conflict de toată frumusețea, inclusiv Stalin s-a trezit invadat de Hitler. Deși aveau acord de colaborare și neagresiune. Așa că Putin ar fi în stare de orice, numai să nu piardă nimic! Așa cum a fost în stare de aproape 4 ani să sacrifice oameni pe frontul din Ucraina, fără nici un rezultat deosebit, nu cred că l-ar deranja consecințele unui atac cu arme cu încărcătură nucleară!

| Sawarekh explică (pentru siriusblack98):

Inteleg ce zici, este pertinent si logic.
Intrebarea se pune asa: Din ce se vede, Putin nu are cum sa castige acest razboi si atunci, ce va face Rusia?
Adica cred ca e limpede pentru toti ca economia Rusiei e aproape de colaps, avand in vedere ca a fost izolata, singurele ce o mai ajuta e Iran si un pic China.

Dar ce va face Rusia daca va pierde acest razboi? Eu nu vad semne ca poate castiga....sigur decat cu arma nucleara.