| Sawarekh a întrebat:

Am si eu o curiozitate, unul din motivele vegetarienilor pentru care nu mananca carne este ca se ucid animale.

Intrebarea este, dar plantele nu mor?
Adica nu e aceeasi logica si in cazul fructelor taiate, crengilor, a saalatei, a steviei, leusteanului, etc?

La care la aceste achiar se mananca frunzele.

13 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Initial motivele lor erau legate de alte aspecte, nu ca lear fi fost mila de animale, era o alta filosofie, probabil ca mancind plante ar trai mai bine, ar arata mai a oameni, chestii de genul asta., mancind vegetale nu te faci cit china, ramai mai slab.

Asta cu animalele a venit mai tirziu, vai sa nu se taie animalele, dar la baza vegetarienii nu au avut aspectul asta, adica salvarea animalelor de la a fi consumate.

In plus vegetarienii consuma animale, doar ca ei nu stiu.Nici nu au putea exista fara sa consume si animale, chair daca insecte, oua, larve, care se gasec in produsele lor vegetale.
Nu exita om sa nu fi consumat animale, sau sa nu consume, ei sa imbata cu apa rece.
Faina este plina de oua, larve insecte, astea sunt animale. Faptul ca oamenii nu vad tot ce mani ca, asta nu inseamna ca nu se consuma animale.

| Sawarekh explică (pentru relian):

Da inteleg ce zici, are sens.
Am un om vecin care recomanda la toti sa devina vegetarieni.
Acum a devenit vegan, dar nu arata deloc incurajator, este aproape chel la doar 50 si ceva de ani, are parul alb si destul de ridat, in timp ce tata la 60 de ani care nu a renuntat la carne toata viata lui, arata chiar bine si nu-i dai varsta sa, sigur el e un om disciplinat.
Deci da, nu ma motiveaza sa devin vegetarian acest vecin al meulaughing

| relian a răspuns (pentru Sawarekh):

Nu cred ca are a face ce maninci cu crestere parului. Si daca mainca numai carte tot fara par ar fi ajuns, astea is chestii ce tin de genitica, ce mostenesti, ce, cum si cit

| Sawarekh explică (pentru relian):

Ce incerc sa zic este ca, omul pare mult mai imbatranit decat varsta pe care o are.
Ceea ce nu ar trebui sa fie asa, daca se presupune ca a fi vegan e mai sanatos.

| relian a răspuns (pentru Sawarekh):

Nici imbatrnirea nu tine de ce maninci. Mancarea tear afecta ca si sanatate, dar omu daca nu-i bolnav, atunci e totu in regula.

| gabicoo a răspuns:

Pentru ei - Nu. Pentru că unii dintre ei nu au nici o logică.

| Furnicuta000 a răspuns:

Zi-mi tu ca iti induce acelasi sentiment cand te uiti la un iepuras si cand te uiti la o tufa de patrunjel. Pt care din astea 2 ti-ar parea mai rau sa fie taiat?

| gabicoo a răspuns (pentru Furnicuta000):

Morcovul! laughing

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Furnicuta000):

Iepurașul! Ied și miel nu mănânc deloc.

| StoicAnalysis a răspuns:

Un om normal mananca atat proteina vegetala cat si cea animala. Deci ideologia veganului e una bazata doar pe principii morale si nimic mai mult.

Insa in practica si in teorie, da. Plantele au viata si ele. Si s-au facut experimente asupra lor despre asta.
Unul pe care il tin bine minte, a fost monitorizarea unui ficus daca nu ma insel, in timp ce un om era in fata lui si se gandea doar, la modul cum voia sa arda ficusul. In momentul cand omul se gandea la cum sa arda planta, ficusul a dat un raspuns electromagnetic parca ( era un fel de EEG pentru plante ). Dovada fiind cea in care si plantele se simt amenintate in preajma unui pericol. Era o emisiune de genul mith buster. Dar care era bazata pe asta :
https://en.wikipedia.org/wiki/Cleve_Backster

Logica veganilor e bazata pe faptul ca animalele au gura, urechi, ochi, emotii, si scot sunete. Si lucrul asta ii loveste la sentiment. Insa ei nu vor sa accepte realitatea cum ca noi oamenii suntem in varful lantului trofic. Asa cum leul vaneaza caprioara pentru hrana, asa crestem si noi animale pentru asta.
Saracii nici nu stiu ca unele suplimente pe care ei le iau pentru a substitui proteina animala, au la baza chiar sacrificarea unora dintre animalele pe care ei le venereaza.

| Cipi1212 a răspuns:

Ar fi bine să se consume lapte de vacă sau latex de la arborele vacă care se folosește ca laptele animal.

| octav005 a răspuns:

IN zilele noastre de astazi si eu as fi de acord cu vegetarienii.
Deoarece foarte multa carne este adusa din afara si foarte multa procesare si plus de asta ca acele animale sunt indesate cu fel si fel de chimicale pentru a face animalele sa cresca mai repede.

CUM am vazut pui, gaini crescuti fortat si indopati, inchisi in colivie, gata sa intre pe banda de productie, care acei pui in viata lor nu au mers 2 metri in aer liber.
Cum era odata la tara gaina sa fie libera in curte si cu gust adevarat.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru octav005):

Pai populatia a crescut si cererea e una mare. Se cresc in mod accelerat animale pentru ca cererea este crescuta. In lipsa acestei cresteri accelerate, acum ai fi stat la coada saptamani sau chiar luni de zile, sa poti manca si tu o pulpa de pui.