*Eu cred ca exista un Creator, nu "D-zeu".
>Deseori, cand auzit 'D-zeu', ne imaginam un mos sau un tanar intre 25-35 de ani. Ca sa ma balansez la punctul de vedere al religiosilor, in opinia mea personala, aceasta imaginatie este o erezie.
Religia a fost menita sa mentina masele intr-o anumita ordine dar s-a dovedit ca religia este cel mai grozav instrument psihologic de a mentine populatia imbecila, oligofrena si credula -capabila de orice stereotipii, prin ipocrizia de prejudecare si mandria idiocratiei supraestimata- de a nu se macelari intre ele.
>Creatorul poate sa existe fara religie; religia poate sa existe fara Creator. [dublul standard]
Miracolul si binecuvantarile ni le facem noi: de la om pentru om si viceversa.
>Soarta si destinul nu sunt absolute dar vor romane omniprezente. Masluitorii acestor factori omniprezenti suntem noi si numai noi.
Concluzie: ca sa ajungem la adevarul absolut, care este numai unul, trebuie sa ne detasam de religie. O-B-L-I-G-A-T-O-R-I-U
"D-zeu e mort. D-zeu va ramane mort. Si noi l-am ucis." - Friedrich Nietzsche
P.S.
Daca este crestin/religios care crede ca are nevoie de o cladire specifica, unde un alt individ -mai tanar sau batran- urla niste cuvinte si fraze, pentru sprijin spiritual si restrictii materiale, din cauza ca "asa se face" sau ca "asa e", atunci tu, crestine/religiosule, tocmai te-ai insultat, i-ai insultat pe cei de langa tine si l-ai insultat pe adevaratul Creator, indepartandu-te de el prin mijloace josnice, idei oligofrenice si activitati ce sfideaza orice logica, rationament si bun simt pentru tine si specia ta care putea sa indeplineasca mult mai multe decat acum.
Religia nu e o inventie ci un adevar pe care multi il iau in gluma asa cum lumea religioasa nu crede in anumite aberatii stiintifice.
Nu cred ca exista pe bune cineva care sa fi facut prin religieo lume mai buna. Sunt mult cei care au incercat asta prin credinta. Credinta si religia sunt insa 2 lucruri pe cat de asemanatoare la prima vedere, pe atat de diferite in realitate. Religia e pana la urma o unealta creata de om, in fapt de biserica, in diferite scopuri, unele bune altele mai putin bune. Intre cele bune putem aminti desigur icnercarea de purificare a individului, a omului, aducerea lui pe linia de plutire si mai aproape de divinitate iar intre cele rele amintim subjugarea populatiei si controlarea ei. Credinta in schimb nu are nimic rau in ea, ea nu costa nimic si nu insumeaza nimic impur. Cred ca e important sa avem credinta indiferent in ce am crede si sa ne delimitam mai mult de religie, mai ales pentru faptul ca nu exista instrument pentru care sa se fii omorat mai multi oameni de-a lungul istoriei si pentru care sa se certesi sa-si scoata ochii mai multi. Fiecare religie insumeaza lucruri pozitive dar din pacate fiecare insumeaza si lucruri negative, lucruri care invrajbesc. O aberatie de genul gasim si in crestinism, o aberatie care spune ca singura cale inspre Rai e Hristos si intoarcerea la El. Eu spun ca e mai important sa fii un om bun care sa faca lucruri pozitive si bune, care sa ajute alti oameni neconditionat, fara sa conteze culoarea religioasa pentru care optezi. Are Marc Aureliu niste citate superbe legate de ceea ce am spus mai sus si nu am sa il citez tocmai pentru a va lasa pe voi sa le cautati si sa va bucurati de ele. In calitatea mea de scriitor doresc pe viitor sa public o lucrare de filosofie/beletristica legata de religii dar momentan programul incarcat nu ma lasa. Oricum, nu cred ca ar trebui sa existe un razboi intre religie si stiinta, mai ales ca nu vad o baza logica pentru care acest razboi ar trebui sa existe macar si in teorie. In final, pot spune atat, ca acolo unde religia invrajbeste, credinta vindeca. Importanta ramane insa si toleranta. Toleranta pentru pareri diferite de ale noastre, uneori extem de bine argumentate. Lipsa de toleranta nu ne face buni crestini, ne face doar niste idioti si cred ca a fii idiot, traind intr-o lume in care ai toate mijloacele de informare pentru a nu deveni, e cel mai mare dintre pacate.
Tema discutiei pe care tu vrei sa o dezbati e compromisa din start si nu cred ca anumite argumente sau raspunsuri te vor satisface. Din moment ce ai afirmat ca religia a vrut sa faca o lume mai buna, orice argument care vine sa contrazica acest tip de afirmatie va fi unul subiectiv si nu cred ca atunci "discutia " va avea un rezultat pozitiv. O puteai posta la Religie si sint sigur ca acolo primeai o multime de raspunsuri satisfacatoare.
Filozofia anuleaza ratiunea de a fi a religiei, fiindca i se substituie.Ca stiinta a spiritului ea priveste religia ca pe un fenomen si ca pe o stare psihica.Filozofie-Religie...sa-ti gandesti sentimentul si sa-ti simti gandul.
Religia daca ma gandesc bine a fost creata de om. Dumnezeu nu a zis niciodat sa ii ridice temple sa icteze icoane el a zis numai "Iubeste-l pe Domnul Dumnezeul Tau si pe aproapeletau ca pe tine insuti". Dar credeinta e ceva ce a existat intotdeauna. E vorba de credinta de a crede ca ceva a crat Universul. Cu ce ajuta lumea sa stie ca au fost mai inati maimute sau ca universul a fost creat de o explozie. O mana binefacatoare ne-a creat..nu existam degeaba si nu vom putrezi in pamant. Religia nu e un subiect delicat.dar credinta da.
Eu consider ca cel mai important lucru este sa crezi in CEVA! Fie acel ceva religie, stiinta, ezoterism ...etc.In viata este bine sa ai un echilibru intre gandirea rationala si spiritual, de exemplu:iti trebuie ratiune pentru a intelege chiar si religia! Pentru a citi Biblia de pilda trebuie sa stii sa citesti, apoi cel mai important lucru :sa INTELEGI! Nu e bine insa sa exagerezi in niciunul dintre aceste aspecte! Si asta e ceva ce niciunul dintre,, parti`` respectiv,, Biserica``si,, Stiinta ``nu intelege!
Religia este o stiinta, creata de fiinte mai avansate, prin care ne sunt explicate anumite conceptii si idei intr-un mod accesibil tuturor. Asta ar trebui sa fie.
anonim_4396 întreabă: