"Sa ucizi este o arta." Nu mai stiu cine este autorul, dar am o vaga banuiala ca eu sunt acela.
"Omne vivum ex vivo" - ("Tot ce e viu provine din viu"), o generalizare a unei maxime apartinand lui W. Harvey (Omne vivum ex ovo).
Deocamdata,pe asta mi-l amintesc acum :
"When i thought i was learning how to live, i was learning how to die " Leonardo Da Vinci.
Nu-mi plac citatele, mi se par că-s pentru oamenii prea proşti ca să citească o carte.
Cât despre citatul tău, îl găsesc de-a dreptul fără absolut nici un fel de logică şi zici că-i spus de o fată de maxim 15 ani, la prima dragoste.
Prea multi dintre noi nu ne traim visurile pentru ca ne traim temerile.
Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti.
Ai o alegere pe zi:
Fi o victima sau sa devii un maestru.
Astea mi le-am amintit.
O zi placuta.
Sincer, am citit prea multe și mult prea profunde pentru a-mi mai aminti vreunul însă am prins din zbor unul care fără să vreau mi-l amintesc zilnic :
" Dacă ești prost de mic, când ești mare numa' te joci! "
''Omul este cea ce crede el ca este''
-Anton Cehov
''Mintea e ceea care face rau sau bine, Care te face fericit sau nefericit, bogat sau sarac''
-Edmund Spencer
''Traieste in iubire iar viata va fi ca o floare'' Alborosie
"Cel mai mare om din lume nu este cuceritorul, ci acela care se stăpâneşte pe sine însuşi.", Schopenhauer
Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant
Viata e la fel cum ai interpreta in public un solo de vioara, invatad stiinta instrumentului pe masura ce canti. – Samuel Butler
Cel mai bine si-a flosit viata cel care s-a bucurat cel mai mult de ea. – Samuel Butler
Viata este ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri. – John Lennon
Viata – o plimbare spre somn. – Lucian Blaga
Viata se masoare in functie de rapiditatea schimbarii, sccesiunea influentelor care modifica fiinta. – George Elliot
Viata este o instructie perpetua in cauza si efect. – Ralph Waldo Emerson
Poti sa traiesti o suta de ani, daca renunti la toate acele lucruri care te fac sa-ti doresti sa traiesti atat. – Woody Allen.
tine citeva ![]()
Ca fapt divers de mark twain "Nu am niciun drept sa critic carti si nici nu o fac, cu exceptia cazurilor cand le urasc. Adesea vreau sa o critic pe Jane Austen, dar cartile ei ma scot din minti astfel incat nu imi pot ascunde inversunarea fata de cititor; de aceea trebuie sa ma opresc de fiecare data cand incep. Ori de cate ori citesc ‘Mandrie si prejudecata’ imi vine sa o dezgrop si sa ii lovesc craniul cu propriul fluier al piciorului"
"I tell you, we are here on Earth to fart around, and don't let anybody tell you different."kurt V
Si eu am vreo 5-6 carnetele groase pline cu citate din cartile pe care le-am citit.
Preferatul meu este din "Mein Kampf", Adolf Hitler: "Cu cat cunosc mai mult oamenii cu atat iubesc mai mult cainii."
Preferatul meu e asta: "Daca razi toti vor rade cu tine, daca plangi vei plange singur..."
''Through every dark night, there's a bright day after that
So no matter how hard it get, stick your chest out
Keep your head up, and handle it!''
Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii.
Sentimentele nobile duse pana la exagerare dau aproape acelasi rezultat ca si marile vicii...
Acolo unde straluceste privirea, e de prisos diamantul.