Si tu te uitai cu gura cascata la el? adica asa cum ma uit si eu la intrebarea ta?
)
cand se-apuca astia de filosofat te doare capul. ma refer la profesori de genul astuia.
banuiesc ca se refera la ceva gen mirosul unei flori nu se uita niciodata. o data ce l-ai simtit nu-l mai poti uita si mereu cand pomenesti de floarea respectiva iti vine mirosul in creier. cam acelasi lucru se-ntampla cu fiecare experienta pe care o traim. nu ti s-a-ntamplat niciodata sa povestesti cate ceva din trecut si sa-ti revina sentimentul pe care l-ai trait atunci? asa se-ntampla si cu floricica noastra. iti revina in nari/minte de fiecare data cand iti amintesti de anumite intamplari in care a fost prezent si acel miros. iti face experienta mai frumoasa fara a constientiza macar. iar bat campii la greu. pa!
Am zis sa n-o fac in seara asta, adeca sa raspund dar nu ma pot abtine; Prin existenta domnule se atinge mirosul infinitului.Nu ma mai pune sa explic acum ca n-am timp. Miine.
Disk jockey, fiule, stii ce e acela simbolism? Floare poate fi o epitomizare a oricarui lucru ce are un sfarsit, ea insasi, avand un interval de viata.Infinitul e cum zicea Mark Twain,privire spre abis, iar din abis nu e cale de intoarcere, indiferent ce forma are. Abisul este infinititul, iar abisul este moarte. Mirosul "florii" la infinit e mirosul de moarte, de putred.Ca orice altceva. Mirosul de sfarsit, daca ii poti spune, pus in antagonism cu Mirosul de inceput.Prospetime,viata,stralucire versus moarte,sfarsit,putreziciune, intuneric.
Sau, daca nu dorea s-o arda simbolist metafizic, sugera ca poti sa ii duci mireasma spre infinit, pastrand-o undeva.In minte,intr-o sticla de parfum, in patul tau(iar simbolism, insa ceva mai putin macabru), intr-o gradina a mintisoarei tale.Da' o dau prea mult in poezie, nu sunt asa de bun ca filosof.
E o intrebare "poetica":X.
Deci fii atent,unora le place natura foarte mult. Floarea e un mic detaliu al naturii,dar in acelasi timp e apogeul ei.
Arata frumos, poate lua atatea forme si culori, si tot atatea mirosuri.
Floarea este intruchiparea perfecta a intregii naturi.
Cum miroase floarea la infinit?
Cum este sa te bucuri etern de natura? Cand te-ai putea satura de natura?
Poti spune ca te-ai plictisit de calculator, de o anumita melodie, de discoteca, dar nu poti spune niciodata cu mana pe inima ca te-ai plictisit de natura.
Ce e mai frumos decat sa te bucuri etern de natura:X
Sa te bucuri de "mirosul florilor la infinit".
Floarea la infinit miroase a falsitate, a impresionism si abureala; tu stii bine asta si de aceea, tot in ton cu ' intrebarea ' ta, lansez si eu una : Cum poate contempla un fluture existenta lui ca omida?!
Suta la suta asa a spus...Si mie mise pare ciudat...
Floarea la infinit miroase ca viata si ca moartea, poate mirosi asa doar cu ajutorul celei mai pretioase hrani : timpul...
A inexistența ar fi raspunsul general, dar conteaza si contextul discutiei dintre tine si el.
Daca e ingrijita, intretinuta, respectata si alintata este posibil sa aiba miros la infinit! cred ca merit funda!