| Rockmaiden a întrebat:

Se poate mari capacitatea de memorare a creierului?
Stiu ca un om obisnuit isi foloseste 5-6% din capacitatea totala a creierului exceptie facand Einstein(8%)
As dori sa stiu daca sunt metode prin care poti creste acest procentaj?

Răspuns Câştigător
| JustmeSorin a răspuns:

Salut Rockmaiden! Interesanta intrebare. Cum spune si lolozilla, omul isi foloseste tot creierul. Daca nu si l-ar folosi pe tot ar fi handicapat. Mai exact, omul isi foloseste toti neuroni existenti, insa nu foloseste toate legaturile posibile dintre neuroni(sinapse), decat 10%. Cert este ca pentru a creste acest procent trebuie sa citesti si sa inveti mai mult din orice domeniu, nu doar cele care te intereseaza. Eu sunt de parere ca filosofia si matematica iti pot oferi o alta viziune asupra lumii, si deci sa iti mareasca numarul sinapselor. Succes, daca vrei sa inveti.

P.S : Albert Enstein nu a fost chiar asa destept( 160 IQ), sunt foarte multi oameni. dintre care si un chinez din zilele noastre carre are peste 200 IQ.

Răspuns utilizator avertizat
11 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Ce timpenie persista la omenire.Ia cite unul care "a vazut clar"si intinde capcane celorlanti cu nu stiu ce capacitati cu mult mai dezvoltate decit ceilanti avea respectivul.

| IMC90 a răspuns:

Salut. Si eu tind sa cred ca nu ne folosim toata capacitatea creierului happy

Desi, stiintific s-a demonstrat ca o folosim pe toate (vezi RMN-urile cu substanta de contrast, acolo unde se poate depista exact care parte a creierului functioneaza si care nu. la un om sanatos functioneaza fiecare parte, deci 100%)

| Dreamer a răspuns:

Cu alte cuvinte tu vrei sa-ti faci un overclock...si asta pentru ca nu esti multumit de acest Intel core i99 Human Edition de 2500 Ghz pe care il ai?!
PS: Sa moara Gibilan de nu esti cu lacavesa!

| Ianna33 a răspuns:

Mananca usturoi. Are mai multe proprietati decat se vrea sa se stie.

| KirigayaKirito a răspuns:

Ciudata intrebare.stai sa iti zic cv asa sa stii.Procentajele ce le-ai zis tu nu sunt chiar bune dar nu conte. oricum este un om(vreo 6) care is folosesc 30% din creier avand astfel capacitati de a memora multe lucruri, calcula mai repede ca un calculator.Dar asta datorita faptului ca Dumnezeu i-a inzestrat cu aste daruri.Tu trebuie sa inveti cat de cat, sa fi si creativ, amuzant.nu numai EINSTEIN ca sa zic asa! Nu cred ca te va ajuta foarte mult sa ai un creier imens dar daca totusi iti doresti asta incearca sa inveti chestiile de baza(mate, romana, cv geografie, lb straine). Bafta

| KirigayaKirito a răspuns (pentru lolosaurus):

Vai tu! satanistule laughing! Ok. faca esti asa stiintific pe mine ma creat D-zeu si tu ai evoluat din maimute. Punct

| sweetkiss4u4ever a răspuns:

Trebuia sa il intrebi pe enstein ca noi daca ne folosim doar 5-6 % cum zici tu nu avem de unde sa stim