HepHap
| HepHap a întrebat:

Cate arce a facut totusi Noe? Ca pana acum s-au gasit cel putin vreo 3-4 pe muntele Ararat...

Răspuns Câştigător
| Parintele a răspuns:

rolling on the floor Noe saracul nici macar nu a existathee hee) Stii binne ca s-a demonstrat stiintific ca arca respectiva nu ar fi putut sa intretina atatea vietati intr-un spatiu atat de mic si multe altele. Si asta este tot o stupiditate din biblie.

49 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stiu de unde ai aflat de mai multe. In Biblie se pomeneste doar de una. De asemenea, anul trecut, am vazut un documentar pe Discovery si era vorba tot de una. Numai bine!

| lucib a răspuns:

Eu cred ca una singura, numai ca s-a rupt in mai multe bucati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noe de fapt a avut un colac roz. Dupa, si-a luat perechea de gaini si a fugit. Ce frumos.

| Vizitiul a răspuns:

Eu am auzit numai de o arca care ar fi fost gasita, la o altitudine de 4 kilometrii. Majoritatea geologilor sustin ca este imposibil pentru o ambarcatiune nautica sa ancoreze la o altitudine de 4000 de metri. Spui ca s-au gasit cel putin 3-4 astfel de exemplare. De unde stim noi care este cea facuta de Noe? Sa fi facut mai multe? Sa fie mit sau adevar? Sa nu-mi zici ca au gasit si animale vii in interior?

| Mirciuuuuuuuu a răspuns:

Doar o arca a existat. E adevrat faza cu noe doar ca na salvat toate specile de animale ci doar cateva...

HepHap
| HepHap explică:

@ioandelasal

Una confirmata in 1986, de Ron Wyatt.

http://www.squidoo.com/noahsarkfound

Una descoperita de Angelo Palego.

http://mmmgroup.altervista.org/e-ark.html

Una descoperita anul asta de chinezii de la Noah's Ark Ministries International (era culmea sa nu gaseasca chiar ei o arca).

http://www.thesun.co.uk/......urkey.html

Pe Discovery vorbeau de alta?

Nu sunt bucati, sunt megastructuri, puse cap la cap se face material pentru o flota.

| Dannyjj a răspuns:

@Parintele zi-mi si mie atunci daca stiinta poate explica cum de a aparut prima fiinta din lume, daca nu a fost creata de catre Cineva, cum de au aparut din nimic planetele, stelele, apele de pe planete, bazinele oceanice si pe planeta tera toate sunt la locul lor, prin forta gravitatiei.
Si sa nu ne lasi raspunsuri de genul "s-a dovedit stiintific" pentru ca cine a incercat sa dovedeasca si nu a reusit este un om ca tine ca restul oamenilor si oamenii nu sunt in masura sa creeze ei o materie din nimic ca sa poata sa contrazica toate scrise in biblie.
Ei bine, sunt savanti care incearca sa creeze cu acceleratorul de particule sa creeze o materie, dar acele particule deja exista, dar eu ma refer sa creeze din nimic, o materie... exact ce ziceam.

| Hombre a răspuns:

Mai @HepHap mai este a-5-a la @Andre999 si se plimba cu ea pe soselele patriei ca ia pus roti si arata la toata lumea pestii aceeia fosilizati, pe care ia gasit in varful muntilor si care sustine ca de aia sunt fosile prin peretii unor munti, cica de la potop.Asa am auzit si eu dar nu bag mana in foc. Una dintre altele bazaconii scornite de cei care au contribuit la scrierea bibliei, oricum si "Alba ca Zapada" este mai adevarata.

| Dmonik a răspuns:

Asta revolutioneaza industria grea. Inseamna ca Noe este primul individ care, cu spirit antreprenorial, a infiintat primul santier naval.
Daca ma gandesc strict la sintagma "Arca lui Noe", unde este folosit singularul, nu a existat decat una.
Daca nu ma gandesc la sintagma, nu a existat niciuna!

| Dmonik a răspuns:

Revin!
E posibil sa descopere mai multe, pentru ca o religie care se respecta, are arca ei! Dar a lui Noe, e una! tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Au fost multe arce, asta e un motiv clar sa credem ca Noe nu era singur pe mare dupa potop, faceau iahting acolohee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Succes in dezbateri.pe cand un rezultat? atoatestiutorilor? poate ma luminati si pe mine luminatiile voastre.nici nu pot citi bine de atata lumina a necunostintei. poate cu timpul...

| Eron a răspuns:

Dovezi ca Noe si arca nu este doar o poveste:http://adevar-minciuna.ucoz.com/....../43-1-0-24

| Hombre a răspuns:

@ eu sobra imi amintesti de chibiti de pe margine cand se desfasoara o partida de sah.

| Flav a răspuns:

@hombre laughing Tare raspunsul tau. Ai misiunea sa-mi spui care sunt cele 2 reguli pe care trebuie sa le respecte chibitiul, fara sa cauti pe google.
Nu stiu cate arce a facut Noe, dar la ce arce invat eu acum la statica, ma ia cu dureri mai mari de cap decat existenta lui Noe si rasa animalelor puse pe ''corabie''.
p. s. - ce chibiti stralucit m-a facut mama!

| Alphawolf a răspuns:

@Dannyjj, daca nu era stiinta nici Biblie nu aveai, iar raspunsul tau aici pe TPU nici macar un proiect in imaginatie nu ar fi fost. Ce usor este sa critici fara sa gandesti. Si stiinta inainteaza tot datorita oamenilor, asa ca, ai rabdare. Cu tine esti intelegator, in schimb ceri altor oameni sa se depaseasca si sa-ti satisfaca tie curiozitatile, deoarece tu nu poti fi realist si in loc sa cercetezi, dai vina pe supranatural. Ce te invata Biblia? Nimic interesant, mai degraba aberant. Sa te rogi la pereti si ca lumea e rea. Sa staruiesti in vorbitul cu peretii pana cand se formeaza o imagine(falsa) in subconstient, care se numeste indoctrinare si de care nu mai poti scapa. Religia spala...

| acdcfan a răspuns:

Eu stiam doar de una.

| Hombre a răspuns:

@ Flav nu stiu cele doua reguli, dar mereu am probleme cand joc sah cu indivizi destepti de pe margine.

| danut a răspuns:

Din cate scrie in Biblie, Noe a facut o singura corabie dar nu cred ca poate fi descoperita fiindca ar fi absurd sa mai credem ca ar fi rezistat timpului pana acum. Poate ma repet dar cunosc un arheolog care a facut excavatii in Ierusalim si care mi-a spus ca pentru a ajunge la nivelul pavajului de pe vremea lui Hristos s-au sapat 15 metri in adancime. Cam atata s-a depus in cca 2000 de ani, 15 metri de tarana. Facand un calcul de clasa a doua respectiva corabie ar trebui sa fie la cca 30-40 meri adancime avand in vedere configuratia zonei asiatice a solului. Toate descoperirile la care faci referire nu au avut mai mult de 1-2 metri de tarana deasupra asa ca... inca nu s-a descoperit nimic. Cat despre faptul ca respectivii nu au trait cat scrie Biblia ci ceva de genul 1/10 este alta trasnaie a unora fara logica. Daca se citea ceva mai incolo se putea afla ca Dumnezeu a hotarat sa scurteze viata omului la maxim 120 de ani (lucru dovedit de stiinta actuala ca omul are o frana genetica la 120 de ani). Ce potriveala de mai bine de 3500 de ani, de unde o fi stiut Moise de chestia asta domnilor atei? Facand un calcul dupa modelele exprimate mai sus nu ar trebui sa traim mai mult de 12-15 ani. Cam greu cu istoria asta, nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hep, incep sa iti pun la indoiala pregatirea si calitatile intelectuale. De arca gasita de Gigel, acum cativa ani, n-ai pomenit nimic:
http://www.youtube.com/watch?v=2H0nG17Mf2o
Later edit: Gigel gasi arca la şes, cred ca furara nenorocitii muntele si-l vandura la fier vechi.

| Mik3 a răspuns:

A fost o singura arca, si parintele mai lasa prostiile alea de documentare care te uiti la tv cu stiinta lor, ca ei au interesul sa te induca in eroare, deci mai bine ai citi biblia si si ai sa vezi ca afle de 100 de ori mai multe decat la tv

Răspuns utilizator avertizat
| Dmonik a răspuns:

@Vladix-s, cine? Cine s-a rupt?

Răspuns utilizator avertizat
| brosu a răspuns:

Probabil tot atâtea câte religii şi dumnezei sunt pe pământ.
Multe state vor să fie posesoare de "arcă" să îşi întărească statutul de popor ales.
Bineînţeles că se poate face polemică la infinit pe tema asta, posibil ca realitatea să fie diferită, poate vom afla vreodată...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Arca lui Noe face parte pentru totdeauna din folclorul umanitatii, ca o legenda care a inspirat numerosi artisti.

| Hombre a răspuns:

@ Danut pai daca Dumnezeu a hotarat viata omului la 120 ani cum se explica ca 90 % moare inainte de 75 ani, si cum se explica ca la 10 mar. 2007 o femeie din Salvador avea 128 ani, a trecut peste voia lui Dumnezeu sau a facut pact cu Diavolul? Din curiozitate, nu stiu si intreb, unde scrie ca Dumnezeu a hotarat maximul varstei la 120 ani?

| Dannyjj a răspuns:

Pai atunci lumea era plina de oameni rai iar lui Dumnezeu nu prea i-a placut creatia Sa iar el a zis sa mai curete lumea si sa lase pe cei mai buni dintre ei si sa pastreze o pereche din fiecare animal.
Pai eu zic ca Noe a anuntat ca va veni potopul iar acel potop nu a aprut de nicaieri peste noapte, a aparut zic eu prin schimbari climatice, topirea ghetariilor, etc, procese care durau timp de cateva luni sau ani, in acel timp oamenii au vazut ca totul merge ciudat pe pamant si unii i-au dat dreptate lui Noe.
Noe a creat arca iar unii oameni(care poate erau rai) care l-au crezut cumva au creat si ei "arce", pe care desigur Dumnezeu nu i-a lasat sa supreavietuiasca, pentru ca Dumnezeu a curatat pamantul de oameni rai cu ajutorul potopului. Iar ce au gasit acum savantii sunt si arcele "vecinilor" (celor din sat) al lui Noe.