Teoria despre universuri multiple (multivers) sugerează că universul nostru ar putea coexista cu alte universuri. În cazul expansiunii universului nostru, aceasta nu necesită un „alt univers" în care să se extindă. Spațiul însuși se creează pe măsură ce universul se extinde. Nu avem dovezi clare că se extinde într-un alt univers sau că există un „exterior" al universului nostru. Este un subiect deschis, încă investigat de fizicieni.
Gata, ai și dat funda? Poate ne pregăteam și noi, ăștia alții, să participăm la dezbateri, dar tu, acordând funda, ai dat de înțeles că subiectul este închis. Te-a satisfăcut răspunsul, și gata.
Prima oara sa aflam cauza acestui univers apoi discutam despre al doilea, in concepția ta ce a cauzat expansiunea universului în timp și spațiu?
Ai dreptate cand spui ca subiectul nu era interesant, pentru ca tu cred, sau banui ca nici nu l-ai inteles.
Cind ai spus te citez " ori se extinde doar materia in singurl univers", deja ai dato in fasole
Universul nu se extinde, ca se extinde materia, se extinde spatiul ala se extinde, se lungeste spatiu iar galaxiile tot se duc unde se duce si spatiu., unde a dus mutu iapa si surdfu capra
Cel putiun asa zic cei care au venit cu ideea asta.Materia nu se extinde ca nu-i plastelina, dar spatiu care nu stie nimeni ce este, ala se extinde, asa spun EI car fi vazut, ori ca siau dat seama.
Ce inseamna se extinde spatiu? Imagineazati un balon de ala care il umfli cu gura, pe el desenzi puncte, punctele ar fi galaxiile si balonul in sine spatiu. Acu umfla balonul si se va extinde tragind dupa el punctele, adica galaxiile, dar in acelasi timp indepartinduse una de alta, de asta spun ei ca ceva se extinde.
Cam asa spune nea Einstein ca ar functiona spatiul asta cu care el a venit si nea imbrobodit, iar cei din zilele noastre ne mai spun ca deja ei stiu, au observat, adica nu au observat spatiul, au observat ca galaxiile sar indeparta una de alta si se tot duc.
Unde se duc, nu stiu nici ei, dar nu cred ca se poate duce la infinit, mai ales cand nu cunostii ce este.
Asa ca nu mai spune ca se extinde materia, desi si materia se poate exinde dar nu la nivel de univers, gazele de exemplu se extind singure, dar deja vorbim de o extindere pe un spatiu deja existent.
Materia singura nu are unde se extinde asa de una singura, trebuie sa stea pe ceva, asa ne-a zis nenea latosu ca daca ai masina nu poti sa mergi daca nu ai sosea, drum.
Deci trebuie sa se construiasca sosea si dupa vin si masinile.
Deci asa ca si subiect era destul de interesant sa stii, doar ca trebuia doar sa arunci cateva cuvinte fara fraza de la sfarsit
Ti-as fi dat opinia mea cu drag, dar deja ai dat funda unui răspuns generat de roboțel.
Nu există nicio dovadă în sensul ăsta.Toate sunt doar presupuneri.
Da, universul se extinde, există unele dovezi, însă numărul de universuri, dacă există altele, ori ceea ce ar fi dincolo de universul vizibil, sunt doar speculații.