| floricicasuava a întrebat:

Ce este cronovizorul? Am auzit ieri la coafor doi tipi vorbind, iar ei spuneau ca poti sa vezi cu cronovizorul tot ce s-a intamplat in istorie. Este adevarat?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Cronovizor este numele unui presupus aparat inventat de un anume Pellegrino Ernetti care a afirmat ca a si captat cu el imagini din trecut.
Nu exista insa nicio dovada cu privire la existenta acestui "aparat", in prezent, singurele "cronovizoare" care capteaza imagini din trecut sunt telescoapele.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cronovizorul nu este real. Este un cuvant stiintifico-fantastic care desemneaza un aparat cu care poti vedea in trecut.
In urma cu multi ani am citit o carte SF in care se folosea acest termen, nu imi mai aduc aminte autorul si titlul.

| Kaℓi a răspuns:

Http://www.elefant.ro/carti/carte/noul-mister-al-vaticanului-56228.html
Doi tipi la coafor discutau despre asta? ce tare :)

| relian a răspuns (pentru Darkmagic):

Telescoapele capteaza imagini din trecut? Cum asa care e telescopu ala, poate ne luam si noi laughing

| Darkmagic a răspuns (pentru relian):

Am sa-ti dau un raspuns simplificat, sa-l inteleaga si cea care a pus intrebarea.
Ai o Distanta si o Viteza, cea a luminii.
Cand te uiti la Soare, steaua noastra locala, il vezi asa cum era in urma cu cca. 8 minute.
Atat ii ia luminii sa ajunga de la Soare, la tine.
E un pic irelevant, multi nici nu realizeaza asta... big grin
Daca ai insa un telescop si te uiti prin el la o stea aflata la distanta de 3000 de ani-lumina o vezi, (ai ghicit), asa cum ea arata in urma cu 3000 de ani.

| floricicasuava explică (pentru Kaℓi):

Ce este tare, ca tipii discutau despre asta, sau ca vroiau sa se tunda?

| relian a răspuns (pentru Darkmagic):

laughing hai ca esti tare de tot.vezi stele si ce mai spui tu cum era nu stiu cand frumos.Eu mai degraba cred ca vezi lumina acelei stele, nicidecum steaua, deci acea lumina si daca lumina aia are 3 mii de ani eu nu o vad acum 3 mii o vad acum in prezent ceara daca ea e batrana sa zic asa laughing. Daca vad steaua cun telescop o vad in prezent, vazu nu are viteza, nu vad de unde ai scos chestia asta.Lumina de la soare o vedem instantaneu nu o vedem nicidecum dupa 8 minute.Vazu din cate stiu eu nu are viteza, este pur si simplu instantaneu indiferent la ce distanta sar afla un obiect, atata timp cat il poti vedea vazu n-are viteza. Daca tu stii altceva o fi.
Lumina aia de 3 mii de ani e ca si cum tu mergi pe jos stiu si eu 4-5 ani si ajungi la mine ok? Pai eu te vad pe tine de acum 4-5 ani sau te vad acum la cati ani ai? Nimeni nu poate vedea in trecut.Ca vezi obiecte din trecut, pai asa vedem si aici pe pamant, nu-i nevoie sa luam telescoape laughing am lucruri de ani de zile deci pot sa zic gata vad in trecut laughing Astea is filosofii care sincer pe mine nu ma impresioneaza cu nimic.

| Sigfrid a răspuns (pentru relian):

Mai documenteaza-te
Darkmagic are dreptate

| relian a răspuns (pentru Sigfrid):

Daca avea dreptate fii sigur ca imi raspundea el singur, nu era nevoie sa trimita un avocat ca tine sa imi spuna ceva laughing Deci vazul e vaz, viteza este viteza, Lumina de soare pana la noi face 8 minute, este foarte adevarat, dar noi nu vedem lumina dupa 8 ore,este gresit, noi vedem lumina instantaneu pricepi? Si cand afirmi ceva ar fi bine sa ai si o explicatie, nu doar sa vii sa spui sa ma documentez, ca nu am ce sa ma documentez, ce zic eu e la mintea oricui.Tu privesti un obiect situat la o anume distanta ok? Sa luam Luna privesti la luna. Daca cineva ar fi acolo si tu l-ai vedea, l-ai vedea acum in secunda asta in fractiunea asta de secunda l-ai vedea instantaneu nu dupa citvaa minute sau secunde.Nu lua tot ce se spune pe net, nu lua de bun tot ce spune cineva ceara daca stii ca are cunostite, nu lua tot ca uneori oamenii mai gresesc.Nu mai gandi cu mintea altora,sau nu mai lasa pe altii sa gandeasca in locul tau si tu sai apreciezi pe aia ca ajungi so dai in alte alea laughing
Vazul nu este ceva material este un simt,calatoreste cu viteza gandului ca este ca si un gand,doara ca are limite aia e tot. Daca tu vrei sa retii ceva gresit f bine fa-o,dara nu veni la mine sa ma critici sau sa imi spui ca eu gresesc, asta fara sa vii macar cu o explicatie simpla.
Eu din cate imi amintesc am comentata direct celui care a pus intrebarea, ceara daca am batut spre idolul tau laughing
Tu acum fara sa dai un raspuns celui care intreaba, deja apri la mine ca avocatu poporului sau avocatul idolului tau sa ma iei la rost laughing
Fratilor mai lasatii pe cei care raspund la intrebari si incercati si voi sa va dati cu parerea macar, nu-i nimic rau sa veniti cu ceva de la voi, uite asa ceva din capu vostru.Mai mult apreciaza cineva ceva venit de la tine decat chestii copiate, trimiteri catre linkuri si etc. Dale la jalea ca oricine stie sa caute, omu vrea o explicatie mai simpla aia cauta oamenii pe aici.Tu vad esti vocat laughing dara un avocat bun aduce dovezi, nu vine in fata curtii stii habar nai laughing mai documenteazate pai cine te ia in serios pe bune acum.Deci lalso balta nu-s curios ce crezi tu de mine si ai face bine sa iti vezi de tigaile tale.Numa bine.

| Sigfrid a răspuns (pentru relian):

Einstein spunea că poţi călători în timp cu un obiect ce întrece viteza luminii. Deci sa zicem ca tu ai sta in fata mea si ai incerca sa imi dai cu un laser in ochi. Daca eu as merge cu viteza luminii in spate, fotonii, care merg tot cu viteza luminii nu vor ajunge in spatele retine si nu mi se va forma imaginea cu laserul. Atunci cand ma voi opri, laserul ma va ajunge din urma si eu as vedea acea lumina. Ceva de genul a spus si Darkmagic, doar ca a dat un exemplu real, cu stelele si cu soarele.
Faza cu avocatul nu o sa o comentez. Spun doar atat: avocatii apara oamenii. Eu am "aparat" punctul de vedere a lui Darkmagic, nu pe el ca persoana.

| relian a răspuns (pentru Sigfrid):

Serios? Afla ca tu constient, este adevarat nu poti percepe materia care se misca cu viteze f mari, dar ups apare un dar, ochiul inregistreaza totusi orice miscare indif de viteza, ca urmare informatia e deja acolo doara ca na iesit la suprafata sa fie procesata.Nu o mai scalda cea spus nu stiu cine ca vin fotoni din spate, nu stiu ce tot incerci so dregi.laughing
Mai citeste odata sa vezi cea spus.Cand te uiti la soarele nostru tu de fapt il vezi cum era acum 8 minute.Am citat din darkmagic. daca tu si el si altii ca voi afirmatii acst lucru e mai bine sa ne vedem fiecare de oalele nostre.Tu ce ai gatit azi?laughing Sa vorbim de chestii care nu depasesc pe nimeni.Sau ce doresti sa vorbim? Daca tu vii sa-mi spui mie ca eu vad soarele de acum 8 minute pai ma duc si ma arunc de la parter laughing hai man du-te si bea cafeaua sau ceai ceva, sa lasam povestile astea pentru altadata.Numai bine. Iara daca ai un telescop si te uiti la nu stiu ce distanta vezi exact prezentu nicidecum trecutu laughing daca continui sa faci astfel de afirmatii nu stiu cat de bine o sa fii vazut.Telescop este pentru vaz, asta daca nu stiai, iar vazu atat cat iti permite este instantaneu, nu vezi acum 300 de ce zicea el acolo mii de ani lumina in urma laughing vezi steaua aia cum in secunda aia.
Daca tu aperi ce altii afirma f bine apara pe cine doresti, dara nu veni la mine, esti depasit de situatie.Un avocat care apara un cllient este mai inteligent ca clientu nu mai slab.laughing Altfel n-ar mai fi avocat nu? Pff ce idei mai au unia.Cum spunea cineava pe netu asta, nu este expresia mea, eu doara o amintesc.Nu mai incurcati avioanele cu submarinele laughing