Basme, cum naiba o stea de o mie de ori mai mare ca o planeta sa se invarte in jurul la nimicul numit pamant sau alte stele de un milion ori mai mare ca pamantul, soarele ocupa 99, 8 din sistemul solar
Era teoria preferata a crestinilor, la care au trebuit pana la urma sa renunte, pentru ca erau prea penibili, si aberatia lor era prea evidenta. Bineinteles ca daca n-ar fi fost stiinta, si mai ales unii astronomi celebri cum ar fi Nicolaus Copernic, Galileo Galilei, Tycho Brahe sau Johannes Kepler, oameni curajosi care si-au riscat viata pentru a putea arata lumii adevarul, poate ca aceasta teorie ar mai fi avut multi adepti si-n prezent. Eu nu cred ca ar fi fost imposibil, mai ales cand vad crestini zicand si-n ziua de azi niste lucruri total deplasate cum ar fi ca universul are doar cateva mii de ani vechime, sau ca Noe a dus pe Arca lui inclusiv dinozauri. Acestea mi se par niste basme mai stupide chiar si decat teoria geocentrismului, si asa cum aceasta din urma a fost eliminata pur si simplu, asa vor fi eliminate si celelalte mentionate mai sus, pana cand, intr-un final, va fi eliminat si crestinismul. Nu are scapare din cauza faptului ca tot timpul a fost de partea gresita a "dezbaterii". Nu a facut altceva decat sa piarda rand pe rand toate "luptele" cu stiinta, si sunt sigur ca va continua sa faca la fel, pentru ca nu are cum sa nu faca asta. De fapt, deja a pierdut "razboiul", doar ca oamenii continua sa creada din inertia celor 2000 de ani de basme si mituri, si nu au inca curajul sa recunoasca asta si sa infrunte o lume in care zeul lor imaginar nu mai exista.
Ce parere sa am, atata cunosteau si ei, atata ii ducea capul la vremea aia...nu ii poti condamna pentru teorie in sine ci doar pentru raspandirea excesiva si longeviva a ei. lumea si imaginatia era limitata, si un peste in acvariu se crede regele universului ^^
Creştinii ăştia... au impresia că ei ţin în mână adevărul pur însuşi. Ar vrea ei ca totul să se învârtă în jurul lor şi al dumnezeului lor
Noroc,
e departe de a fi abandonata. atata timp cat biblia e cea mai vanduta carte din lume, cum sa dispara. 15-20% din americani inca mai cred in geocentrism iar 20% din 300 mil inseamna ceva. si am vorbit doar de america centrala.