Nu inseamna nimic, inseamna ca locurile de pe corpul tau pe care le atingi cu degetele cand iti faci cruce (mijlocul fruntii, capul pieptului si scobitura umarului in stanga si in dreapta) sunt niste puncte de intalnire a unor meridiane energetice, iar daca atingi punctele alea practic iti activezi aceste meridiane.
Lucrurile astea se stiau de mult timp, dar la prosti nu putea nimeni sa le explice despre meridiane energetice si cei care stiau au preferat sa le spuna "fa-ti cruce ca are sa-ti fie bine".
Deci fa-ti cruce de cate ori iti aduci aminte intr-o zi, si eu imi fac, dar ai grija sa o faci in punctele corecte ca altfel nu are niciun efect.
Restul sunt vrajeli, povesti inventate de evrei acum 2000 de ani ca sa tina sub control salbaticii care se taiau intre ei pentru pamant, animale, aur etc...
Sunt multi crestini care isi fac 10 cruci si 100 de matanii cand trec pe langa o biserica.de ce? au impresia ca vor fi mantuiti? ca ii vede Dumnezeu si le pune bulina rosie? si apoi se duc acasa, isi blameaza copii, parinti, isi necinstesc nevestele, respectiv sotii, injura, mint,, etc etc.si ce rost are? sa iti mai faci cruce? cand tu ca om habarnai ce inseamna cu adevarat Dumnezeu. spune-ti va rog cati oameni cunoasteti voi care cinstesc o singura zi din saptamana? este cea mai mare porunca a lui Dumnezeu.ca sinstim ziua de duminica. ziua sabatului.cum vreti voi.cati dintre noi facem asta? cati dintre noi ne smerim zi de zi? cati dintre noi ne pocaim de pacatele noastre? am spus pocaim.da.nu ma blamati.nu ma huiduiti.cuvantul pocait inseamna cu totul si cu totul altceva.radem de cei pocaiti.de ce? pentru ca sunt printre ei multi curvari,. multe curve, mincinosi, destralabati, dar noi? noi? cum suntem? ortodocsii? catolicii? cine suntem noi? cine sunt ei? nimic.suntem cu totii mici.si egali.nu religia te mantuie, ci faptele tale, credinta ta.nu mergi in rai daca iti faci cruce, nici daca mergi la adunarile pocaitilor sau la orodocsi, si nu faci nimic ce este bun.totul este desertaciune. te duci la Dumnezeu daca ai inima curata, daca esti desavarsit precum EL este, daca cunosti cuvantul sau si indeplinesti legea Sa. daca esti bun, bland, intelept. Dumnezeul nostru al tuturor este un Dumnezeu viu, un Dumnezeu al adevarului.Domnul sa va lumineze pe toti.si pe mine, caci nu sunt mai buna cu nimic. fata de nimeni.ma iertati, am deviat poate de la subiect.deci,Crucea trebuie respectata dar trebuie si Cuvantul lui Dumnezeu respectat.
"clau44 a răspuns:..."
Nu ai stiut sa raspunzi la ce te-am intrebat in schimb amesteci religia cu istoria, geografia si traditia mai ceva ca baba Leana. Se vede ca religia ta are la baza o istorie transmisa oral, traditional si nicidecum una bazata pe fapte si istorie, o religie Biblica ci una popica. Chiar daca ti-as aduce argumente logice, faptice, ar fi inutil deoarece nu ai posibilitatea de a depasi "pragul" proprilor convingeri. Cand vi cu argumente incearca ceva din viata reala si nicidecum ceva batiste, nu de alta dar sigur nu ai peste 2000 de ani sa fi sigur ca naframa este reala sau plasmuire. Daca ai fi citit ceva de prin Cartea Sfanata (oricare editie, chiar cea Sinodala) ai fi descoperit ca Domnul a spus ca: ". cei dintai vor fi cei de pe URMA iar cei de pe urma vor fi cei DINTAI." asta fiind valabil si pentru istoria bisericeasca, dar...nu ai raspuns la ce te-am intrebat asa ca dupa ce te vei lamuri ce este cu "lumina" mai discutam, altfel totul este fara un scop ci doar "intriga" pe internet.
Normal ca isi are rostul! Si faptul ca nu simti nimic, in momentul in care o faci, se datoreaza faptului ca tu te indoiesti de puterea Cinstitei Cruci. Cu totii stim, Crucea reprezinta arma impotriva celui rau, iar prin faptul ca te insemnezi cu ea, raul se indeparteaza de la tine, dar bineinteles trebuie sa crezi, in puterea ei. Atata timp cat te indoiesti, (la fel si-n cazul rugaciunilor) nu prea are efect. Deci ca sa aiba efect trebuie sa ai si tu credinta. Si ii bine sa te insemnezi cu semnul Sfiintei Cruci, nu numa la Troite, ci oriunde, in masina, cand te trezesti, cand mananci, cand calatoresti, cand lucrezi, in orice imprejujare, ca raul sa fie indepartat de la tine si astfel sa ai spor in toate.
Daca pe Sfinti nu-i iubesti, nici pe Dumnezeu nu-L iubesti. " Cine nu primeste pe cei pe care Eu ii trimit, nici pe Mine nu Ma primeste!
Kiki ai adevar in ceea ce spui, dar la fel cum nu putem sa umplem un " Butoi" dintr-o singura data, la fel nu putem fii desavarsiti, sau curatiti, dintr-o singura data. Cu totii gresim, dar nu putem sta pe loc, si sa zicem de exemplu nu mai tin post, ca eu injur si nu-i bine. Orice fapta buna, isi are rostul ei. Asa ca incepem de la putin si ajungem la mai mult. Bineinteles ca trebuie consultat un duhovnic, si nu sa facem dupa rostul nostru. Vrajmasul latra cand faci bine, si tace cand faci rau. Deci faptul ca gresim cand incercam sa facem bine, asta ii de la vrasmasul, si nu trebuie sa renuntam, trebuie sa mergem mai departe, trebuie sa tinem postul chiar daca am ainjurat, sau am facut altceva, nu trebuie sa renunti. Daca Dumnezeu ar renunta la noi de fiecare data cand gresim ce ar mai fii de lumea aceasta!
adinaxD întreabă: