anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ucide, tensiunea sau intensitatea?

Răspuns Câştigător
| LPCTSTR a răspuns:

Https://youtu.be/XDf2nhfxVzg
El iti va explica mai bine ca noi.

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

O intensitate mai mare de 5mA prin corp (inima, nervii, creier) este mortala, chiar daca tensiunea este de doar cativa Volti.
O tensiune de cateva zeci de mii de volti poate provoca doar mici decolorari pe piele daca rezistenta corpului este foarte mare si ca rezultat, curentul este foarte mic.
Totusi, tensiunea mare produce contractarea muschilor, adica senzatia de "curentare", astfel fiind folosit si pentru garduri electrice (de exemplu la animale: delimitarea locurilor de pasunat). Evident, curentul se limiteaza la valoare de doar cativa microAmperi.

| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Îţi multumesc pentru că m-ai ajutat să înţeleg.

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu mare placere happy

| relian a răspuns (pentru Bula):

Daca rezistenta corpului este mica, daca este mare dai coltu imediat, de fapt de aia si esti electrocutata ca organismul depunde rezistenta la trecerea unui curent.Cu cat rezistenta e mai mica cu atata daunele is mai mici.Zic si eu.Organismul uman e conducator de elctricitate daca nu ma insel, ca de n-ar fi fost n-am putea fi electrocutati.
Un conductor electric nu pateste absolut nimic la trecerea curentului prin el, pe cand un alt conductor care opune rezistenta se inroseste laughing duce la arderea acelui conductor.
Bine nu stiu daca exact asa sta situatia dar eu asa gandesc, parerea mea.
Daca gresesc asta e.Tu cum crezi ca este?

| Bula a răspuns (pentru relian):

"Cu cat rezistenta e mai mica cu atata daunele is mai mici" - Gresit!
Nu rezistenta in sine face daunele, ci cantitatea de energie electrica disipata pe o rezistenta (puterea disipata x timp).
Puterea disipata pe o rezistenta este:
P = U*I = U*U/R = I*I*R
Orice conductor suporta un curent limitat. Daca curentul depaseste un nivel, atunciconductorul se arde (ca si siguranta). La fel se comporta si partile corpului uman, limita de distrugere fiind la cca 5mA.
Daca doar tensiunea este mare, acesta poate provoca pete de arsura mai mult pe suprafata pielii.

| xerxes1 a răspuns:

Te ucide intensitatea curentului care trece prin corpul tau.
Inima intra in fibrilatie la 70mA.Cumva traseul curentului trebuie sa treaca prin zona inimii.
Acum ca sa faci sa treaca 70 ma prin corp trebuie sa ai o anumita rezistenta si sa te conectezi la o anumita tensiune in general mai mare de 100V
La 5ma simti abia cum trece curentul.
Releele diferentiale din casa sunt setate la 30mA.
Iar la cativa V nu ai cum sa te curentezi. Dupa 100V incepe distractia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Amândouă te pot ucide dacă depășesc cote prea mari.

| Ryumex a răspuns:

Tensiunea te tensioneaza, intensitatea te intensifica dar aman2 pot ucide daca depasesc anumite stari medii, si ajung la cote prea majore, mari sau critice.

| Temüügin a răspuns:

Intensitatea.

| anonim_4396 explică (pentru Temüügin):

Fake